:
Breaking News

Pénzért nézhettek boncolást egy szállodában

Pénzért nézhettek boncolást egy szállodában
  • 24.hu
  • 06 Nov, 2021
  • Címkék: #

Egy 98 éves amerikai háborús veterán a halála előtt felajánlotta, holttestét használják kutatási célokra. Nem egészen így történt.

David Saunders harcolt a 2. világháborúban, szolgált a koreai háborúban, és túlélte a Katrina hurrikán pusztítását is. A Covid azonban legyőzte: 2021 augusztusában, 98 évesen elhunyt a járvány következtében. Az volt a kívánsága, hogy holttestét használják fel orvosi, kutatási célokra, és felesége, Elsie szavát adta, hogy így is lesz.

Ehhez képest Saunders testét egy portlandi szállodában boncolták fel, és a folyamatot olyanok nézhették, akik belépőjegyet váltottak az eseményre.

A Marriott Downtown Waterfront hotelben 500 dollár (155 ezer forint) leszurkolása ellenében lehetett végignézni a háborús veterán boncolását. Egészen közelről.

A család először a louisianai állami egyetemnek ajánlotta fel a holttestet, ott azonban közölték, hogy covidban elhunytak maradványait nem tudják átvenni. A temetkezési vállalkozó ekkor azt javasolta, hogy a Med Ed Labs orvosi-kutatási cég lesz a jó megoldás, a vállalat azonban ?nem kellő körültekintéssel? járt el, amikor 10 ezer dollárért eladta a holttestet a Death Science alapítójának ? aki aztán a ?Ritkaságok és Különlegességek Expóval? együttműködésben használta fel a holttestet a fizetős boncoláson.

Elsie azt mondja, neki egy szóval sem említették, hogy pénzért értékesítenék a holttestet. Szerinte a férje testét úgy használták, mintha valami cirkuszi látványosság lenne. És most azért küzd, hogy visszaszerezze maradványokat.

The post Pénzért nézhettek boncolást egy szállodában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés