:

Elfoglalt egy tantermet egy kóbor jávorszarvas Kanadában

Elfoglalt egy tantermet egy kóbor jávorszarvas Kanadában
  • 24.hu
  • 06 Nov, 2021
  • Címkék: #

Csütörtökön egy fiatal jávorszarvas a szarvaival betörte egy észak-kanadai iskola egyik ablakát, majd elfoglalta az egyik termet, az akciójáról pedig számos felvétel készült.

A történetet ? melyről az NBC News is beszámolt ? Saskatchewan tartomány kormánya osztotta meg Twitteren. A kóbor szarvas Saskatoonban ? a tartomány legnagyobb városában ? a Sylvia Fedoruk iskolában okozott kisebb fennakadást, de a bejegyzésből az is kiderül, hogy az iskola személyzete értesítette a rendőrséget, akik az állatot épségben visszaszállították a vadonba.

Students at @SylviaFedoruk School in Saskatoon will have quite the story to tell when parents ask ?How was school today?? Some exceptional work from Ministry of Environment conservation officers and @SaskatoonPolice resulted in the animal being safely returned to the wild. pic.twitter.com/j8yOKU5a1z

? Government of Saskatchewan (@SKGov) November 4, 2021

Képeiken a szarvas ? amelyet máshol nőstényként azonosítottak, de néhány képen ?bika? felirattal jelöltek ? egy osztályteremben áll, a padlót pedig a betört ablakból származó szilánkok borítják.

Egy másik, Sarah Paulgaard által a Twitterre feltöltött videón állítólag a szarvas pillanatokkal azelőtt látható, hogy csütörtök reggel berontott a saskatooni általános iskolába.

The girls and I had an exciting walk to school this morning. Overhearing the school intercom about 5 minutes after this… apparently the moose has made it INTO the school?! Poor little guy! @CBCSaskatoon @CBC #sylviafedorukschool #saskatoon #onlyincanada pic.twitter.com/Dtrnmia7VW

? Sarah Paulgaard (@SarahPaulgaard) November 4, 2021

?Ó, szegény kis fickó!? ? kiáltott fel Paulgaard a videón, amelyen az látható, ahogy a jávorszarvas átfut egy az iskolához közel található városrészen.

A videó leírásából az is kiderül, hogy pár perccel a felvételt készítő anya ebben az iskolában tanuló lányainak megérkezése után az iskola hangosbemondóján figyelmeztették a tanulókat a szarvasról.

Egy másik Twitter-felhasználó, Jayme Nicole pedig azt írta a fotója mellé ? aminek a készítésekor csak egy üvegablak választotta el őt az állattól ? hogy ?megtaláltam a jávorszarvast?.

I found the moose this am. pic.twitter.com/4mewNL71sR

? Jayme Nicole (@JaymeEtc) November 4, 2021

A saskatooni rendőrség szerint a jávorszarvast biztonságosan elkábították, befogták és sértetlenül visszaengedték a természetbe.

Az elszabadult jávorszarvas elkerülte az igazgatói irodát, és a természetvédelmi tisztekkel együtt útnak indult, hogy biztonságosabb helyet találjon a táncoláshoz

? tweetelte a rendőrség.

?A diákokat és a személyzetet távol tartották a területtől, a szülőket és gondviselőket pedig arra kérték, hogy ne jöjjenek az iskolába? ? közölte Veronica Baker, a tankerület szóvivője emailben, majd azzal folytatta: ?Hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy a diákok és a személyzet minden tagja biztonságban van.?

A saskatchewani környezetvédelmi minisztérium nem reagált az NBC News megkeresésére.

The post Elfoglalt egy tantermet egy kóbor jávorszarvas Kanadában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés