:

Egyre több koronavírusos gyerek van és mutatnak tüneteket

Egyre több koronavírusos gyerek van és mutatnak tüneteket
  • 24.hu
  • 07 Nov, 2021
  • Címkék: #

Nagy szükség volt az iskolai oltási akcióra (a tanévkezdés előtt, augusztus végén lehetett beoltatni a 12 év felettieket az iskola segítségével) Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint, ugyanis hétről-hétre egyre több a koronavírusos gyerek ? hangzott el az RTL Klub  híradójában. Azt mondta, az oltatlan 12 év feletti vagy a nem oltható 12 év alatti iskolások között találkoznak több fertőzöttel. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést (főként koronás szülők teszteltették a tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató gyerekeiket is, így derült ki, hogy ők is elkapták a vírust), most jóval többen jelentkeznek a gyerekek közül is tünetekkel.

Torokfájás, gyengeség, és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megugrott a beteg gyerekek száma (nemcsak koronásokról van szó, hanem olyanokról is, akik más, szezonális felső légúti betegséget kaptak el, mert a korábbi karanténos időszak alatt kevésbé találkoztak ezekkel a vírusokkal, most pedig a közösségben gyorsan terjed a kór), de a főigazgató szerint súlyos esettel még nem találkoztak.

Az RTL Klub próbálta megtudni az egészségügyért felelős minisztériumtól, hogy hány koronavírusos gyereket ápolnak kórházban, de nem kaptak választ.

Koronavírus Egyre több koronavírusos gyerek van és mutatnak tüneteket A minisztérium viszont nem árulta el, hány fertőzött gyereket ápolnak kórházban. A berobbant negyedik hullám minden hetedik magyart elriasztja a 2022-es külföldi utazástól Hiába kérte a járványügyi adatokat Szombathely polgármestere

The post Egyre több koronavírusos gyerek van és mutatnak tüneteket first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés