:

A Momentum már össze is állította saját névsorát a 2022-es közös ellenzéki listához

A Momentum már össze is állította saját névsorát a 2022-es közös ellenzéki listához
  • 24.hu
  • 07 Nov, 2021
  • Címkék: #

A Momentum közleménye szerint a párt küldöttgyűlése vasárnap döntött arról, hogy kiket, és milyen sorrendben jelöl az ellenzéki pártok közös listáján.

A párt azt írta, hogy a kiválasztás során a küldöttek többek között azt vették figyelembe, hogy milyen politikai tapasztalattal rendelkeznek a jelöltek, milyen a helyi, önkormányzati munkában betöltött szerepük, vagy éppen korábbi kampányokban mutatott teljesítményük.

A küldöttgyűlés döntése alapján az első helyet az ellenzéki előválasztáson a párt általános teljesítményéhez képest gyengén szereplő, majd ezután pártelnöki posztjáról lemondó Fekete-Győr András kapta. Második Tompos Márton, a párt szóvivője, harmadik Gelencsér Ferenc József, a Momentum I. kerületi képviselője és alpolgármestere lett.

Az összesen 15 fős közzétett listához hozzáfűzték, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártok közös listán indulnak, erre a listára javasolja a Momentum a most kiválasztott politikusokat. Azt is írták, hogy a listaállítás alapelveiről folyamatosan egyeztetnek a DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd vezetői között, a végleges listáról szóló döntés néhány hónap múlva várható.

The post A Momentum már össze is állította saját névsorát a 2022-es közös ellenzéki listához first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés