:
Breaking News

33 befalazott lakást értékesítenének Salgótarjánban

33 befalazott lakást értékesítenének Salgótarjánban
  • 24.hu
  • 07 Nov, 2021
  • Címkék: #

35 darab 38 és 48 négyzetméter közötti alapterületű lakás eladásáról döntött legutóbbi közgyűlésén Salgótarján önkormányzata. Az ingatlanokat 228 és 288 ezer forint közötti minimális vételáron értékesítik, írta a 3100.hu.

A Salgótarján Chicagójaként is emlegetett, a zagyvapálfalvai városrészben lévő Zöldfa út mindkét oldalán az 1970-es évek közepén épültek fel állami beruházással a függőfolyosós, ötszintes lakóépületek, melyeket bérlakásként hasznosítottak. Társasházzá nyilvánításukkal megnyílt az elidegenítés lehetősége, ezzel a tulajdonos önkormányzat ? mint eladó ? élt is. Mostanra a nyolc épülettömbben összesen 39 lakás maradt az önkormányzat tulajdonában.

A lakások többségét a volt bérlők teljesen lelakták.

Olyan műszaki állapotba kerültek, hogy azok felújítása gazdaságtalan lett volna, így a befalazás volt az egyetlen megoldás az önkényes lakásfoglalók beköltözése ellen.

A hosszú ideig tartott kilakoltatási procedúra alatt hatalmas összegű közműtartozások keletkeztek, ami miatt a szolgáltatók a mérőórákat leszerelték.

A lakások felújítására nincs forrása sem az önkormányzatnak, sem ingatlanhasznosító cégének, a Salgó Vagyon Kft.-nek, ezért döntöttek – 33 falazott és kettő üresen álló ? lakás eladása    mellett.

A közgyűlés döntése értelmében két körben értékesítik a Zöldfa úti önkormányzati lakásokat. Első körben hét lakást kínálnak majd eladásra, ezekre a nyílt pályázati kiírások már novemberben megjelennek

– írta a portál.

Csak az ezen ingatlanok értékesítésére meghirdetett pályázatok lezárását követően, a tapasztalatok tükrében nyílik majd lehetőség a további 28 lakás megvásárlására.

Kapcsolódó Ennyiért lehet ingatlant venni a borvidékeken Lassan véget ér a szüreti szezon, de a hazai borvidékek ingatlanpiaca továbbra is aktív.

The post 33 befalazott lakást értékesítenének Salgótarjánban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés