:

Fagyhalál: 14-re nőtt az áldozatok száma

Fagyhalál: 14-re nőtt az áldozatok száma
  • 24.hu
  • 08 Nov, 2021
  • Címkék: #

Október 18-áig négyen, a hónap végéig tizennégyen fagytak meg Magyarországon. A fagyhalál áldozatairól rendszeresen beszámoló  Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerint a kihűléses áldozatok száma újra emelkedő tendenciát mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

Tavaly október végéig 11-en hűltek ki végzetesen. (2020-ban összesen 212-en.) Az évente megismétlődő tömeges életvesztés arra utal, hogy változatlanul megoldatlan a szociális gondoskodás, ami különösen az idős, beteg, magukra hagyott emberekre veszélyes.

A legtöbben ugyanis Magyarországon a fűtetlen lakásukban hűlnek ki végzetesen, többnyire a magányos, idős emberek halnak meg, az MSZF arra kéri a lakosságot, hogy odafigyeléssel és törődéssel igyekezzen pótolni az állami mulasztást.

Az emberjogi szervezet szerint a társadalom elöregedése államilag szervezett fokozott törődést követelne ugyanis. A fórum alapítója, Simó Endre korábban jelezte, egy év alatt meg lehetne szüntetni a fagyhalál két fő okát: a lakhatás hiányát és az ellátatlanságot. Ehhez csak politikai akarat kellene.

The post Fagyhalál: 14-re nőtt az áldozatok száma first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés