:
Breaking News

Az energiaárak újabb robbanása jöhet

Az energiaárak újabb robbanása jöhet
  • 24.hu
  • 08 Nov, 2021
  • Címkék: #

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőtől több gázt ígért Európának, egyelőre azonban semmi jele, hogy valóban több földgáz jönne a gázvezetékeken, ami kisebb pánikot okozhat, miután idén így is 300 százalékkal drágultak az energiaárak a kontinensen.

A Napi.hu azt írja, a földgáz ára idén több mint megháromszorozódott, aminek az az oka, hogy Európa több mint egy évtizede a legalacsonyabb készletekkel kezdte a fűtési szezont. Oroszország korlátozta a szállításokat, ám a kereskedők így is enyhülésben reménykedtek azt követően, hogy Putyin elnök utasította a Gazpromot: november 8-tól küldjön több gázt Európába ? írja a lap a Bloomberg hétfői összefoglalójára hivatkozva.

A német gázrendelések a Jamal-Európa vezetéken keresztül a Mallnow kompresszorállomásra történő szállításra hétfőn még mindig a csütörtöki szint alatt voltak, és a Gascade adatai szerint a normálisnak mindössze egyötödét tették ki. Bár a tényleges áramlások ettől eltérhetnek, az adatok az első jelei annak, hogy Oroszország továbbra is szorongatja az európai gázpiacokat.

Ha Oroszország megteszi, amit Putyin mondott, akkor nagy megkönnyebbülés várható

? mondta Frank van Doorn, a Vattenfall kereskedési vezetője a múlt héten Amszterdamban megrendezett Flame gázkonferencián adott interjúban. Szerinte ugyanakkor ha hétfőn nem érkezik további gáz, további jelentős áremelkedésre lehet számítani.

The post Az energiaárak újabb robbanása jöhet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés