:
Breaking News

Többet vár az EU a klímatárgyalásoktól

Többet vár az EU a klímatárgyalásoktól
  • 24.hu
  • 09 Nov, 2021
  • Címkék: #

A Reuters birtokába került német dokumentum szerint az Európai Unió arra sarkallja a COP26 országait, hogy szedjék össze magukat, hozzanak erősebb vállalásokat a klímaváltozás megfékezése érdekében, és foglalják bele a COP26 végső dokumentumába azt, hogy az elégtelen teljesítés elítélendő.

Az EU azt is szeretné, ha a dokumentum rávilágítana az eddigi országos vállalások és a 1,5 Celsius-fokos melegedéshez szükséges cselekvés közötti szakadékra. Egy korábbi, a klímakonferencia előtt megjelent ENSZ-jelentés szerint az országok vállalásai (úgynevezett NDC-k) jelenleg 2,7 Celsius-fokos melegedést hoznának az évszázad végére, ami már katasztrofális következményekkel járna az emberiségre nézve.

Kapcsolódó Katasztrófa vár ránk, ha nem szigorítunk a klímavállalásokon A jelenlegi 2,7 Celsius-fokos melegedés extrém tüzeket, szárazságot, árvizeket, és a korallzátonyok pusztulását hozza magával.

A német kormányzati papír kiemeli azt is, hogy több támogatásra van szükség a fejlődő, sérülékeny államoknak azért, hogy tudjanak alkalmazkodni a klímaváltozás okozta körülményekhez. Eddig a klímafinanszírozás 17 pontjának egyikében sem volt lényeges előrehaladás – olvasható a dokumentumban. A fejlett államoknak a korábbi 2020-as határidőre nem sikerült összerakniuk a beígért 100 milliárd dolláros támogatást, jelenleg 2023-ra látják reálisnak az összeg elérését.

Nagy Nikoletta további cikkei Álhírek nehezítik a klímaváltozás elleni harcotA zöldre mosás lett az új klímatagadásBarack Obama: maradjatok dühösek!

The post Többet vár az EU a klímatárgyalásoktól first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés