:
Breaking News

Varga Mihály meghallgatását kezdeményezik az infláció miatt

Varga Mihály meghallgatását kezdeményezik az infláció miatt
  • 24.hu
  • 09 Nov, 2021
  • Címkék: #

A parlament költségvetési bizottságának összehívását és Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezi a testület DK-s elnöke ? írja az MTI.

Varju László keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy még a legrosszabb várakozásoknál is magasabb az infláció, októberben átlagosan 6,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. Ez kilencéves csúcsot jelent, a rekordmagas árnövekedés az orbáni gazdaságpolitika teljes csődjét mutatja ? értékelt.

A képviselő közölte, a Demokratikus Koalíció (DK) azonnali és hatékony beavatkozást követel az kormánytól. A DK számára egyértelmű, hogy a rekordmagas infláció elsődleges felelőse Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya, miattuk kérnek 360 forintot egy euróért, ötszáz forintot egy liter üzemanyagért, és miattuk kerülnek a magyar emberek ?már a hónap közepén a szőnyeg szélére? ? jelentette ki Varju László.

Kapcsolódó A várakozásokat meghaladóan gyorsult az infláció októberben A fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

The post Varga Mihály meghallgatását kezdeményezik az infláció miatt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés