:

Meghalt Dean Stockwell, a Quantum Leap és a Dűne sztárja

Meghalt Dean Stockwell, a Quantum Leap és a Dűne sztárja
  • 24.hu
  • 09 Nov, 2021
  • Címkék: #

Nyolcvanöt éves korában az otthonában érte a halál Dean Stockwellt, aki több mint hetvenéves karrierje során olyan filmekben játszott, mint a Dűne, Az elnök különgépe vagy a Beverly Hills-i zsaru 2., az 1988-as Keresztanyában nyújtott alakítását pedig Oscarra is jelölték ? írja a Deadline. A lap értesülései szerint a színész természetes halállal halt meg november 7-én az otthonában.

Stockwell már gyerekkora óta színészkedett, hét éves volt, mikor először fellépet a Broadway színpadán. Később szerepelt többek közt a Horgonyt fel! című filmben Gene Kelly és Frank Sinatra oldalán, az 1947-es Úri becsületszóban  Errol Flynnnel, egy évvel később főszereplője volt a The Boy with Green Hairnek. Nyert díjat Cannes-ban a 1959-ben a Compulsion című filmért, amelyet szereplőtársaival,  Orson Wellesszel és Bradford Dillmannel kaptak meg közösen.

Stockwell a nyolcvanas években kis híján visszavonult, Harry Dean Stanton győzködésére vállalta el Wim Wenders Párizs, Texas című filmjét. Egyik legismertebb szerepét a kilencvenes években kapta: ő játszotta a főszerepet a Quantum Leap? Az időutazó című időutazós sorozatban, amiért Golden Globe-díjjal nyert. A színészkedéstől 2015-ben vonult vissza végleg.

The post Meghalt Dean Stockwell, a Quantum Leap és a Dűne sztárja first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés