:

Wahorn-botrány: kiszállt a műsor egyik szponzora

Wahorn-botrány: kiszállt a műsor egyik szponzora
  • 24.hu
  • 10 Nov, 2021
  • Címkék: #

Nem támogatja a Konyhanyelv sorozat további részeit az Electrolux és kiveteti a logóját a már publikált adásból is – írja a Hetek. 

Mint ismert, Lakatos Márk Indexen futó Konyhanyelv című műsorában Wahorn András azt taglalta, hogy egy nyolcéves kislány bugyijában nyúlkálni nem erőszak. A zenész-képzőművész ezt az után fejtegette, hogy Csákányi Eszter színésznő elmesélte, nyolcéves korában egy idegen férfi az uszodában benyúlt a nemi szervébe.

A botrány után a Hetek megkereste a műsor egyik szponzorát, a háztartási gépeket forgalmazó Electroluxot, hogy mi az álláspontjuk az adásban elhangzottakkal kapcsolatban, és annak tudatában továbbra is fenn kívánják-e tartani a támogatásukat.

A cég lapnak küldött állásfoglalásában azt közölte, az Electrolux teljes mértékben elhatárolódik Wahorn András kijelentéseitől, ?az minden szempontból ellenkezője annak, amit az Electrolux vállalati értékeiben, hitvallásában képvisel?.

Az Electrolux nem hirdet olyan felületen, ?ahol bármilyen etnikum, vallás, kortól, nemtől független társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetése, homofóbia, xenofóbia, gyűlöletkeltés, erőszak jelenik meg.?

Éppen ezért a cég arra kérte a készítőket, hogy ?az Electrolux logóját a videóból távolítsák el?, és azt a döntést hozták, hogy a Konyhanyelv sorozat további részeit az Electrolux nem támogatja.

Wahorn András a botrány után úgy reagált, elítéli és súlyos bűnnek tartja a pedofíliát:

Kapcsolódó Wahorn András: Súlyos bűnnek tartom a pedofíliát Határozottan visszautasítja, hogy bárkit bármikor arra buzdított.

The post Wahorn-botrány: kiszállt a műsor egyik szponzora first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés