:

Az úszószövetség elnökségi ülésén dönt Turi György sorsáról

Az úszószövetség elnökségi ülésén dönt Turi György sorsáról
  • 24.hu
  • 11 Nov, 2021
  • Címkék: #

A Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ) elnökségi ülésen dönt Turi György sorsáról.

A szakmai alelnököt számos komoly vád érte az elmúlt napokban. Elsőként Cseh László beszélt arról a 24.hu-nak, hogy a fizikai bántalmazás és a lelki terror is része volt Turi edzésmódszereinek.

Kapcsolódó Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

Ezt követően Kozma Dominik és Kiss NomémiEgerszegi Krisztina edzőtársa is a Blikknek mesélt arról, hogy az edző alkalmanként berángott egy fiút a vécébe, hogy megverje rossz teljesítmény esetén. Utoljára Dara Eszter, Európa-bajnok úszó beszélt az Indexnek Turiról, aki a nyakát puszilgatta. Az elhangzott vádak miatt a MÚSZ úgy döntött, hogy ülést tart a szakember jövőjével kapcsolatban.

Csütörtökön elnökségi ülést tartunk, amelynek egyik kiemelt témája lesz az ügy.???Az ülésen megszólítom majd a sportolói bizottság elnökét is, és azt várom, hogy az elnökségi tagok kifejtik az álláspontjukat. Az ülés zárt lesz, de természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt a döntésünkről

? nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Wladár Sándor? elnök, aki azt is leszögezte, csak a határozat meghozatala után kommentálja a szövetség a történteket.

Turi György klubja, a Kőbánya SC szintén elnökségi ülésen fogja eldönteni, mi lesz a szakember sorsa.

The post Az úszószövetség elnökségi ülésén dönt Turi György sorsáról first appeared on 24.hu.