:

Letartóztatták a halálos beteg férfit, mert a csupasz fenekét mutogatta egy sebességmérő kamerának (videó)

Letartóztatták a halálos beteg férfit, mert a csupasz fenekét mutogatta egy sebességmérő kamerának (videó)
  • 24.hu
  • 11 Nov, 2021
  • Címkék: #

Darrell Meekcom nemrég tudta meg, hogy egy igen ritka és súlyos degeneratív idegrendszeri betegségben, a Parkinson-kórral olykor együtt járó multiszisztémás atrófiában szenved. A halálára készülve úgy döntött, egy furgonban utazva megmutatja a csupasz fenekét egy traffipaxnak pénteken az angliai Worcestershire megyében található Kidderminsterben.

A BBC közölte, hogy a férfi panaszt tett, mert az akciója után nem sokkal a rendőrök a helyzetet egy kicsit túlbiztosították, ugyanis hatan vonultak ki házához, letartóztatása előtt pedig még a földre is levitték ? mint az a lenti videóban is látható.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy az 55 éves férfit letartóztatták szeméremsértő viselkedés és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt.

A kerekesszékes Meekcom, aki szívbetegségben, veseelégtelenségben és Parkinson-kórban is szenved, azt mondta, hogy a diagnózis felállítása után összerakott magának egy bakancslistát azokról a dolgokról, amiket még a halála előtt meg akar tenni.

Majd úgy döntött, hogy szülővárosában, Kidderminsterben a Stourbridge Roadon lévő sebességmérő furgont veszi célba, mert ott többször is megbüntették már, amikor a megengedett 30 mérföld per órás sebesség helyett 35 mérföld per órával ment, és ez mindig nagyon felidegesítette (előbbi 48, utóbbi 56 kilométer per órának felel meg).

?Nem gondoltam semmit, csak jót nevettem rajta? ? mondta a kétgyerekes apa az ötletéről, de a megvalósítás utáni reakció őt is meglepte.

Egyszerűen el voltam képedve, hogy letartóztattak, amiért holdat mutattam egy sebességmérő kamerának.

Ráadásul a felvételek és a férfi elmondása alapján láthatóan nagyon komolyan vették a dolgot a hatóságok, akik nem sokkal később meg is érkeztek a férfi otthonához, és azt kérték, engedje be őket a kertjébe. Meekcom ezt megtagadta, ezért a rendőrök berúgták a kertkapuját, majd levitték a földre, hogy megbilincseljék.

Letartóztatás közben próbálta felhívni a figyelmet arra, hogy halálos beteg, és nehezen kap levegőt, de állítása szerint még a fejére is kapott egy ütést, a felesége pedig az egész balhét videóra vette.

?Egyszer sem álltam ellen a letartóztatásnak, és úgy éreztem, hogy a válaszlépés teljesen aránytalan volt a körülményekhez képest? ? mondta a BBC-nek Meekcom, aki olyan rosszul viselte az inézkedést, hogy rögtön kórházba kellett mennie, miután szabadon engedték, ezért bejelentést tett a rendőri túlkapások lakossági bejelentését kezelő hivatalnál.

A West Mercia Police közölte, hogy november 5-én a kora délutáni órákban a Stourbridge Roadon észlelt szeméremsértésről kaptak bejelentést, és a Coley Close-ban lévő egyik ingatlanhoz mentek azzal a szándékkal, hogy beszéljenek egy személlyel az incidenssel kapcsolatban. A tisztviselők itt megpróbáltak beszélni a keresett személlyel, azonban a helyzet úgy alakult, hogy később le kellett tartóztatniuk szeméremsértés és veszélyes vezetés gyanúja miatt.

A helyi körzet parancsnoka, Mark Colquhoun felügyelő így reagált a letartóztatás utóéletére:

Tudomásul vesszük, hogy az incidensről készült felvételek és az incidenssel kapcsolatos kommentárok aggodalmat keltettek.

Bár azt nem tudni, ez pontosan miben nyilvánul meg, hiszen a felügyelő így folytatta: ?Az incidenst akkoriban felülvizsgáltuk, és a teljes tényállás és a körülmények mérlegelése után ? beleértve a rendőrök testükön viselt videófelvételének áttekintését is ? meggyőződtem arról, hogy a rendőrök megfelelő intézkedéseket hoztak.?

Illetve azt is hozzátette: az egész ? a címre való megérkezéstől számítva ? körülbelül 38 percig tartott, tehát jóval több időt foglalkozott az egésszel a média, mint amennyi ideig az eljárás tartott, majd azzal zárta a tájékoztatást, hogy az incidens során letartóztatott 55 éves kidderminsteri férfit azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

The post Letartóztatták a halálos beteg férfit, mert a csupasz fenekét mutogatta egy sebességmérő kamerának (videó) first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés