:

Elrejti a dislike-ok számát a YouTube

Elrejti a dislike-ok számát a YouTube

A YouTube bejelentette, hogy elrejti a nyilvánosan elérhető videók alatt jelzett leszavazás számlálót. A cég elmondása szerint a ?dislike?-ok eltüntetésével azt szeretnék megelőzni, hogy a kevésbé ismert alkotók ellen összehangolt zaklatáskampányok induljanak. Ugyan továbbra is lesz lehetőség dislike-ot nyomni a videókra, de csak a feltöltők láthatják, hogy mennyi ilyen visszajelzés érkezett.

A lépésnek már voltak előjelei: a YouTube már márciusban bejelentette, hogy teszteli a dislike-számláló eltüntetését, amit most globálisan, az egész platformon bevezet. A lépésnek más hatásai is vannak, hiszen a nézők egy videó elindításakor sokszor az alapján dönthetnek arról, hogy tovább nézik-e a tartalmat, hogy milyen like/dislike arány van rajta.

A YouTube elmondása szerint a kísérleti időszak egyik tanulsága, hogy a számláló elrejtésével a netezők általánosságban is kevesebbet használták a gombot.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Az App Store-on keresztül érkeznek iOS-re a Netflix mobiljátékaiRepülőből esett ki egy iPhone, de meg se karcolódottEz az app megmutatja, ki a kisállata festmény-hasonmása

The post Elrejti a dislike-ok számát a YouTube first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés