:

Turi György felfüggeszti tevékenységét, külön bizottság vizsgálja az esetét

Turi György felfüggeszti tevékenységét, külön bizottság vizsgálja az esetét
  • 24.hu
  • 11 Nov, 2021
  • Címkék: #

A Magyar Úszószövetség csütörtöki közleménye szerint Turi György felfüggeszti alelnöki tevékenységét.

A MÚSZ elnökségi ülésén külön tárgyalta a mesteredző ügyét, akit Cseh László alig két hete megjelent interjúnkban maga is, majd ezt követően további korábbi tanítványai is rendkívül súlyos vádakkal illettek.

Kapcsolódó Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

A szövetség vezető testülete úgy döntött, hogy öttagú bizottságot alakít, amely a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet, és jelentést készít a történtekről.

Turi György az ülésen bejelentette, mindenben együttműködik a bizottsággal, és a jelentés elkészültéig önként felfüggeszti tevékenységét, mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

A Magyar Úszószövetség tájékoztatni fogja a közvéleményt a bizottság összetételéről, valamint az ügy jövőbeli zárásáról is.

Turi Györggyel készített éscsütörtök délelőtt, az pont a mai napon megjelent nagyinterjúnkat itt érik el:

Kapcsolódó Turi György: Ez vagyok én, a lelki terrorista Cseh Lászlóval készült beszélgetésünk óta az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőt egyre-másra vádolják korábbi versenyzői. Verésről, megtörésről, molesztálásról beszélnek. Négy évtizedes karriert áttekintő nagyinterjúnk.

The post Turi György felfüggeszti tevékenységét, külön bizottság vizsgálja az esetét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés