:

Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk
  • 24.hu
  • 12 Nov, 2021
  • Címkék: #

2021. november 12., péntek

Friss hírek: Üzemanyagár: három hónapig biztosan marad 480 forintos maximum. Az idei év első kilenc hónapjában csaknem 123 milliárd forint táppénzt fizetett ki a betegállományban lévőknek a Magyar Államkincstár (MÁK), egy évvel korábban, 2020 januárja és szeptembere között 111,4 milliárd forintra rúgtak az egészségbiztosítás ilyen típusú kiadásai. Izzasztót küzdött a TASZ, de megszerezte az oltási tervet. Sok-sok adatigénylés és per után egyszer csak felkerült a koronavírus elleni oltási terv a webre. Jó hír a gyermeket nevelők családoknak, hogy duplájára emelik a babakötvények után járó állami támogatás összegét. Miközben a kormány a járvány megfékezését továbbra is az oltásokra alapozza, ez már nem elegendő a negyedik hullám laposítására, erről beszélt Keserű György, a Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportja vezetője a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ?Tudomány és Parlament: Együtt a járvány ellen? rendezvényén. Európa leggyorsabb szuperszámítógépének megalkotása érdekében együttműködési megállapodást kötött az OTP Csoport a SambaNova Systems-szel. Közös hadgyakorlatba kezdett az Egyesült Államok, Bahrein, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek a Vörös-tengeren. Hosszú Katinka harmadik helyen zárt az első döntőjében a rövidpályás úszó országos bajnokságon. Spanyolország kihasználta Svédország váratlan vereségét és Görögországot egyetlen találattal megverve élre állt a világbajnoki selejtezők B csoportjában. Ezekre figyelj, ha elindulsz otthonról:

Budapest

Közúti információk:

A Kvassay Jenő úton Csepel felé a Soroksári út után sávlezárásra kell számítani karbantartás miatt. A X., Gyömrői úton a Kőér utcánál mindkét irányban sávlezárásra kell készülni, mert vízvezetéket-építenek. Az I., Hunyadi János úton a Jégverem utcánál időszakos lezárásra kell számítani filmforgatás miatt. Lezárták a buszsávot a Kossuth Lajos utcában a Ferenciek terénél az Astoria felé az M3-as metró felújításához kapcsolódó munka miatt.

BKK:

Az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos a rendezvény előtt és után sűrűbben közlekedik ma 18:00-tól – visszavonásig. A 133E autóbusz megáll a Stefánia út/Thököly út megállóban, valamint a 7E, a 8E, a 108E és a 110E autóbusz a Reiner Frigyes park és a Stefánia út/Thököly út megállóban is Ma 18:00-tól – visszavonásig. A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz, illetve a 79M trolibusz terelve közlekedik, egyik irányban sem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere M megállót, a Keleti pályaudvar M felé kihagyja a Damjanich utca / Dózsa György út megállót is ma 18:00-tól – holnapután 4:30-ig. A 20E autóbusz terelve közlekedik, egyik irányban sem érinti a Hősök tere M megállót, valamint Káposztásmegyer felé a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót is kihagyja ma 18:00-tól – holnapután 4:30-ig. A 105-ös és a 178-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Bajza utca M és a Hősök tere M megállót ma 18:00-tól – holnapután 4:30-ig. A 75-ös trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca / Dózsa György út, a Dembinszky utca, az Ötvenhatosok tere és a Zichy Géza utca megállót ma 18:00-tól – holnap üzemzárásig. Az M1-es metró a Hősök tere megállón megállás nélkül áthalad ma 18:00-tól – holnap üzemzárásig. Mai időjárás: Napos idő várható. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. 11 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Részletes időjárás-előrejelzés Névnapok: Jónás Renátó Deviza középárfolyam: EUR 365,15
USD 318,52
CHF 345,88
GBP 426,59
Ezt is érdemes elolvasni:

?A magyar infláció világszinten is a magasabbak közé tartozik?

Ilyen lesz a Pázmány a Magyar Rádió egykori épületeiből születő egyetemi kampusza

+1:

Korrupció vagy semmi látnivaló? ? összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról

The post Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás - Reggeli pakk first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés