:

Csak az oltott képviselők szavazhatnak a lett parlamentben

Csak az oltott képviselők szavazhatnak a lett parlamentben
  • 24.hu
  • 12 Nov, 2021
  • Címkék: #

Lettországban a parlament pénteken megszavazta, hogy a koronavírus ellen be nem oltott képviselők a jövőben ne vehessenek részt a vitákon és szavazásokon, és javadalmazásukat is csökkentik ? adta hírül a Reuters hírügynökség.

A ?vakcinaszavazáson? a 100 tagú testületből 62 képviselő voksolt a szigorítás mellett, amely jövő hétfőtől egészen 2022 derekáig lesz érvényben. A lett köztévé beszámolója szerint kilenc olyan képviselő van, aki nem volt hajlandó beoltatni magát mindeddig.

Janis Rancans, a törvényjavaslat benyújtója közölte, hogy az oltatlan képviselőkkel szembeni szigor szükséges a kormány járványpolitikája iránti közbizalom erősítéséhez.

Az Európai Unió tagállamai közül Lettország az egyik legkevésbé beoltott lakosságú, Riga ezért is vezetett be elsőként lezárásokat ősszel a járvány ellen, nehogy túlterhelődjön egészségügyi ellátórendszere.

Az 1,9 millió lakosú balti országban eddig 237 ezren fertőződtek meg koronavírustól, amibe 3646-an haltak bele.

(MTI)

Koronavírus A 10 és fél milliót közelíti a Magyarországra szállított Pfizer-vakcinák száma A cég tíz hónapja szállítja heti rendszerességgel az oltóanyagot. Kásler: A koronavírusban elhunytak 30 százaléka cukorbeteg volt Keserű György Miklós: az oltás már kevés a 4. hullámhoz

The post Csak az oltott képviselők szavazhatnak a lett parlamentben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés