:

Bernek Péter: Turi György nyomdafestéket nem tűrő módon ordibált velem

Bernek Péter: Turi György nyomdafestéket nem tűrő módon ordibált velem
  • 24.hu
  • 13 Nov, 2021
  • Címkék: #

?Nagyon nem akartam megszólalni ebben az ügyben… Most viszont nem tűrhetem tovább szó nélkül, amit édesapámról mondott. Ő nem tudja megvédeni magát, mert már nincs közöttünk. Nem kellene egy elhunyt emberről olyat állítani, ami nem történt meg? ? mondta Bernek.

Kapcsolódó ?Elítélek mindennemű abúzust uszodán belül vagy kívül? Szilágyi Liliána is megszólalt Turi György ügyében.

Turi a 24.hu-nak azt nyilatkozta, a család mindenáron olimpiai bajnokot akart faragni Bernekből, és amikor az edző azt mondta, sohasem lesz az, nem esett jól az apának.

?Nem igaz, hogy apám megharagudott rá, amikor elmondta neki, hogy nem leszek olimpiai bajnok. Tisztában voltunk a képességeimmel, sose várták el, hogy ússzak vagy sportoljak? ? vélte Bernek, aki szerint az sem igaz, hogy Turi sose kiabált vele.

Kapcsolódó Turi György: Ez vagyok én, a lelki terrorista Cseh Lászlóval készült beszélgetésünk óta az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőt egyre-másra vádolják korábbi versenyzői. Verésről, megtörésről, molesztálásról beszélnek. Négy évtizedes karriert áttekintő nagyinterjúnk.

Gyuri bácsinak két arca van, az uszodán kívüli és az, amikor beérsz a medencetérbe. Nincs rá jobb szó: átváltozik. Nyomdafestéket nem tűrő módon ordibált velem már 14-15 évesen. Ez szerintem még a régi világba se fért nagyon bele, nemhogy a maiba.

Hozzátette, edzője azt sem engedte meg neki, hogy pszichológushoz járjon, de amikor magánúton eljutott a Sportkórházba, egy szakember azt mondta, hogy nagyon gondolkozzon el a váltáson, mert tönkre fog menni.

Bernekné Asztalos Enikő számára akadt még egy első fájó pont a nyilatkozatban: a nevelt apja kifejezés.

A tág közvélemény ezt nem tudta, ezt egy pofátlan dolognak nevezném Turi György részéről

? mondta.

Kapcsolódó Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

Az úszóbotrányt Cseh László nyilatkozata indította el. A nemrég visszavonult korábbi világbajnok, olimpiai ezüstérmes úszó a honlapunknak adott interjúban azt mondta, hogy egykori edzője mellett lelki terrorban dolgozott.

Azóta többen meséltek el olyan történeteket, amelyek megkérdőjelezik az edző módszereit, Kozma Dominik, Kiss Noémi és Dara Eszter sem tüntette fel jó színben Turit ? miközben Batházi Tamás például kiállt mellette.

A Magyar Úszószövetség csütörtökön azt közölte, Turi felfüggeszti alelnöki tevékenységét.

The post Bernek Péter: Turi György nyomdafestéket nem tűrő módon ordibált velem first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés