:

Meghalt egy lengyel katona a belarusz határon

Meghalt egy lengyel katona a belarusz határon
  • 24.hu
  • 14 Nov, 2021
  • Címkék: #

Meghalt egy lengyel katona, aki a Fehéroroszországgal közös határon teljesített szolgálatot ? közölte az MTI. Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője a Twitteren tudatta, a tragédiát egy véletlenül leadott lövés okozta.

A lövést egy lengyel szolgálati fegyverből adták le.

Az előzetes vizsgálati eredmények szerint lövést adtak le egy katonai fegyverből, aminek következtében egy katona életét vesztette, a történtekhez harmadik személynek nem volt köze.

Ezt írta a katona parancsnoka, akit a szóvivő mikroblogján idézett.

Lengyelország, Litvánia és Lettország határaihoz hónapok óta illegális bevándorlók ezrei érkeznek Fehéroroszország irányából. A lengyel határőrség idén már több mint 33 ezer illegális határátlépést akadályozott meg a lengyel-fehérorosz határon.

Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy a migránsok határra szállításával a rezsimje ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért akar visszavágni.

Kapcsolódó Fegyverként használják a menekülteket, Lukasenka őrült csapdát állított a lengyel?fehérorosz határon Napok óta vesztegel több ezer migráns a Kuznica?Bruzgi határátkelőnél embertelen körülmények között, de bármelyik irányba indulnának, megállítják őket.

The post Meghalt egy lengyel katona a belarusz határon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés