:

Körömrágós szuperrangadó, Veszprémben ikszelt a címvédő Szeged

Körömrágós szuperrangadó, Veszprémben ikszelt a címvédő Szeged
  • 24.hu
  • 14 Nov, 2021
  • Címkék: #

26-26-os döntetlent játszott egymással a Veszprém és a Szeged a férfikézilabda NB I vasárnapi szuperrangadóján. A két csapat így továbbra is veretlen.

A hazaiak keretéből Dejan Manaszkov, a vendégektől Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott. A lehető legszorosabban alakult az első félidő: Sostaric 11. percben szerzett találata után a Szeged tartotta valamelyest kézben az irányítást (5-6), majd a Veszprém fordított és a 24. percben először a mérkőzésen az egyik csapat két találattal vezetett (13-11). Bár a címvédő visszavette a vezetést, az utolsó másfél percben kétszer is eredményes volt a Veszprém, amely így 15-14-ről várhatta a folytatást.

Kapcsolódó Suttyóként indult, hogy aztán ő legyen a magyar futball első Császára A legtöbben azt gondolják, Albert Flórián az egyetlen magyar futballcsászár. De nem. Az első Császár a vb-ezüstérmes Turay József volt, aki szintén az FTC-ben, majd az MTK-ban játszott.

Bent maradt az öltözőben a Szeged, a második félidő elején minden úgy alakult, ahogy a Veszprém szerette volna, így aztán négygólos fórban volt a hazai csapat (20-16). Nem volt azonban lefutva a meccs, már csak azért sem, mert elsősorban egymás hibáiból éltek a csapatok. A 48. perc végére sikerült ledolgoznia hátrányát a Szegednek (23-23).

25-24 után többször lezárhatta volna a meccset a Veszprém, de előbb Marguc dobott kapufát hétméteresből, majd ugyan túljátszott egy támadást a Szeged, de aztán elvették a hazaiaktól a labdát. Aztán a vendégek egyenlíthettek volna, de hogy fokozódjon a dráma, Cupara hetest védett az 58. percben, amire Nilsson góllal felelt.

De még ekkor sem volt vége. Lauge Schmidt piros lapos szabálytalansága után Frimmel értékesített egy hetest, majd Mikler védte Nilsson középről elengedett lövését, és mivel Martins betalált a támadás végén, 12 másodperccel a vége előtt időt kért a Veszprém. Lékai rossz passza miatt aztán meg is akadt az utolsó támadás, így végül 26-26-os döntetlen lett a vége.

Hazai oldalon Gasper Marguc és Manuel Strlek öt-öt gólt szerzett, a túloldalon Sebastian Frimmel nyolc, Miguel Martins hat találattal zárt.

A két csapat 1981 óta 129. alkalommal találkozott egymással az élvonalban, 85 veszprémi és 35 szegedi siker mellett ez volt a kilencedik döntetlen. A bajnokságban legközelebb április 30-án, Szegeden játszik egymással a két csapat.

Kézilabda NB I

Telekom Veszprém-Pick Szeged 26-26 (15-14)

lövések/gólok: 42/26, illetve 43/26
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 8/5
kiállítások: 6, illetve 4 perc

The post Körömrágós szuperrangadó, Veszprémben ikszelt a címvédő Szeged first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés