:

Először megnyugtatta a bankja, hogy a számláján megjelenő milliókat örökölte, majd jött a feketeleves

Először megnyugtatta a bankja, hogy a számláján megjelenő milliókat örökölte, majd jött a feketeleves
  • 24.hu
  • 15 Nov, 2021
  • Címkék: #

Az angliai Norfolkban élő 54 éves Russell Alexander először nagyon meglepődhetett, majd nagyon örülhetett a váratlan szerencséjének, de a váratlan fordulatokban hemzsegő története újabb váratlan fordulatot vett.

A férfi bankszámláján ? 2020. december 29-től kezdve ? több alkalommal is nagy összegek landoltak, volt, hogy egyszerre akár 50 ezer font, azaz közel 21,5 millió forint, amiről tudta, hogy nincs rendjén, ezért jelentette a váratlan utalásokat a bankjánál. A Barclays munkatársai először nem válaszoltak neki, majd megnyugtatták, hogy örökségről van szó, ezért megtarthatja a számláján indokolatlanul felgyülemlő pénzt.

Végül összesen 110 ezer fonttal, azaz több mint 47,3 millió forinttal lett gazdagabb, de a könnyű pénznek nem örülhetett túl sokáig.

A Metro beszámolója szerint ugyanis kilenc hónappal az első utalás után a Barclaysnél belátták, hogy hiba csúszott a gépezetbe, és levontak a számlájáról minden pénzt, ami jogosulatlanul került oda ? plusz 6 ezer font (2,5 millió forint) extra költséget is.

Alexander azt állítja, hogy most egy félig romos, fűtés nélküli otthonban kell élnie, és nem maradt pénze a problémák megoldására.

A Barclays pedig elismerte, hogy a pénzt egy másik személy utalta át Alexander  számlájára tévedésből, és azt is: ?tévesen azt a tájékoztatást adták, hogy megtarthatja a pénzt?.

Alexander elmondása alapján a Barclays 500 font (215 ezer forint) kártérítést ajánlott fel neki bocsánatkérésként, ami őt ?teljesen felháborította?.

40 éve hűséges ügyfél vagyok, és kétszer is határozottan azt állították, a pénz az enyém, és elkölthetem

? írta le a helyzetet, majd hozzátette, a tervei szerint a házból szállást faragott volna, amit az Airbnb-n tervezett meghirdetni, de most évekig dolgoznia kell, hogy megkeresse a házra és az átalakításra szánt pénzt.

Első alkalommal 30 ezer fontot (12,9 millió forintot) utaltak a számlájára tavaly december végén azzal a megjegyzéssel, hogy ?utolsó anyunak?, amit ő nem tudott mire vélni, ezért jelezte is a dolgot a Barclaysnek, de a bank online ügyfélszolgálatától nem érkezett válasz.

2021. január 15-én újabb 30 000 fontot ? és egy 777 fontos (334 ezer forintos) bónuszt ? kapott rejtélyes módon, amikor úgy döntött, felhívja a bankot.

Alexander azt állítja, néhány héttel később egy banki alkalmazott felhívta őt azzal, hogy az átutalások közvetlen örökösödési kifizetésnek tűnnek számára, és elköltheti a pénzt.

A férfi és menyasszonya június 23-án költözött be a felújítandó házba, miután eladták hétágyas panziójukat, és bele is fogtak az a munkálatokba.

Augusztusban aztán újabb 50 ezer font (21,5 millió forint) landolt a számláján, szeptemberben pedig az is kiderült, honnan származik a pénz. Alexandert egy korábbi vállalkozásának az egyik ügyfele azzal hívta fel, hogy ő volt figyelmetlen utaló, mire a megdöbbent Alexander azonnal értesítette a bankját erről az információról, a Barclays munkatársai pedig elismerték a hibát.

Végül az első utalás után napra pontosan kilenc hónappal, szeptember 29-én végül levonták a pénzt a férfi számlájáról.

Semmi értelme nem volt, amikor a pénz csak úgy megérkezett, de kétszer is ellenőriztem a bankkal és egy könyvelővel ? és mind azt mondták, költsem el.

Szétszedtem a házat, és azt terveztem, hogy a pénzből rendbe teszem, de most visszavették a pénzt, és egy romos ház egyik szobájában kell élnem. Hetek óta álmatlan éjszakáim vannak emiatt. Nem tudom, mi a baj a Barclaysszel. így nem lehet bankot vezetni. Felháborító, hogy így bánnak a hűséges ügyfeleikkel. 40 éve bankolok náluk. Miután kilenc hónapig hamis reményt keltettek bennem, az 500 fontos kártérítésük teljes mértékben sértő. Évente több milliárd fontot keresnek. Kilenc hónapig ült ott a pénz, és azt mondták, ha elköltöttem volna, nem tudnának semmit sem tenni, de mivel nem költöttem el, visszavették? ? fakadt ki a pórul járt Alexander.

A Barclays szóvivője azt mondta, hogy a bank ?sajnálja?, ami a férfival történt, majd hozzátette: nyilvánvaló számukra, hogy a pénz feladója az online fizetési utasítások kitöltésekor nem a megfelelő címzettet választotta ki a kedvezményezettek listájáról, és amikor ez kiderült, akkor le is vonták a pénzt Alexander számlájáról. Azt is elismerte, a férfit tévesen tájékoztatták úgy, hogy a pénz az övé, és elköltheti.

A 6 ezer fontos büntetés kiszabásáról pedig úgy nyilatkozott, hogy hiba volt, és vissza is utalják a pénzt a pórul járt férfinek, csak hogy némi öröm is legyen az ürömben.

The post Először megnyugtatta a bankja, hogy a számláján megjelenő milliókat örökölte, majd jött a feketeleves first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés