:

Távoktatásra áll át az iskolák 30 százaléka Romániában

Távoktatásra áll át az iskolák 30 százaléka Romániában
  • 24.hu
  • 15 Nov, 2021
  • Címkék: #

A közoktatási intézmények többségében hétfőtől jelenléti oktatással folytatódhat a tanítás Romániában. Távoktatásra ott kell áttérni, ahol a személyzet átoltottsága nem éri el a 60 százalékot. Egy új szabály szerint ezt külön nézik, ha egy intézmény több épületből, iskolából áll.

A Transindex azt írta, az újítás miatt az oktatási minisztérium új adatbázist készített. Abból derült ki, hogy a közoktatási intézmények mintegy 70 százalékában lehet jelenléti oktatás hétfőtől. Ugyanakkor  távoktatásra áll át a román iskolák 30 százaléka.

A romániai pedagógusok átoltottsága iszonyú nagy különbségeket jelez. Kiderült,

több mint 1100 intézményben egyetlen egy alkalmazottat sem oltottak még be, 

miközben 2300 intézménynél 100%-os volt az immunizálási arány.

Koronavírus - Még több hír a témában Távoktatásra áll át az iskolák 30 százaléka Romániában Kezdődhet az ötévesek oltása Izraelben Ausztria hétfőtől korlátozza az oltatlanok mozgását, de még tovább szigorítana

Romániában egyébként minden hétfőn és csütörtökön antigén nyáltesztes szűrést tartanak az iskolákban. A Maszol.ro azt írta, a szabály szerint a tanulókat az órák előtt tesztelik. Ha egy gyermek gyorstesztje pozitív lesz, el kell különíteni a többiektől, azonnal értesíteni kell a szülőt vagy a törvényes képviselőt, és igényelni kell a megyei egészségügyi központtól a tanuló PCR-tesztelését.

A szakszervezetek szerint viszont az iskolák helyett a szülőknek kellene  otthon tesztelni a gyerekeket, így megakadályozhatnák, hogy a fertőzött gyerekek terjesszék a vírust az óvodában, iskolában.

The post Távoktatásra áll át az iskolák 30 százaléka Romániában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés