:

Lakókocsit adott a bajba jutott barátjának, ő pedig ellopta a rakodógépet

  • 24.hu
  • 15 Nov, 2021
  • Címkék: #

Nagyobb értékre elkövetett lopás  és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal 45 éves budapesti férfival szemben, aki a szorult helyzetében neki segítő barátját kijátszva lopott el, majd értékesített egy homlokrakodó gépet.

A férfi nehéz anyagi helyzetbe került, de egyik gyerekkori barátja a segítségére sietett, és megengedte neki, hogy az egyik rokona tulajdonában lévő erdőben leállított lakókocsiban éljen ingyen. A barát megbízta a vádlottat azzal is, hogy az erdőterületen folyó fakitermelést felügyelje, amihez a munkálatokat végző vállalkozó a helyszínre vitetett egy értékes homlokrakodó gépet is.

A befogadott férfinek időközben a tudomására jutott, hogy egy környékbeli gazdálkodó ilyen gépet szeretne vásárolni, megkereste telefonon és felkínálta neki eladásra a rakodógépet. Miután a gyanútlan férfi személyesen is megtekintette a járművet, megkötötték az adásvételi szerződést, a terhelt pedig átadta a gép indítókulcsait, mivel azt nála szokták megőrzésre hagyni.

A férfi a homlokrakodóért kapott 1,5 millió forinttal ezután Budapestre távozott, ahol a kapott pénzt felélte. A siófoki nyomozók azonban rövid idő alatt felderítették a történteket, melynek során lefoglalták és a vállalkozónak visszaadták a munkagépet.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfire azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

The post Lakókocsit adott a bajba jutott barátjának, ő pedig ellopta a rakodógépet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés