:

Clifford, a nagy piros kutya szorongatja a Marvel szuperhőseit az amerikai mozikban

Clifford, a nagy piros kutya szorongatja a Marvel szuperhőseit az amerikai mozikban
  • 24.hu
  • 15 Nov, 2021
  • Címkék: #

Már a második hetén visszaesett az érdeklődés a Marvel legújabb szuperhősfilmje, az Örökkévalók iránt, egy kutyás animációs film viszont meglepően sok embert vonzott be az észak-amerikai mozikba ? derült ki a legfrissebb nézettségi adatokból. 

Bár a 71,3 milliós első hetével korrektül indított az Örökkévalók, a második héten jelentős visszaesést produkált az akciómozi: 27,5 millió dolláros bevételt hozott, amely 61 százalékos romlás a debütálásához képest. Ez még mindig elég volt ahhoz, hogy megőrizze első helyét, a második helyen viszont meglepő kihívója akadt: a Clifford, a nagy piros kutya a várakozásokon felül teljesített, 16,4 milliót szedett össze, amely egyrészt annak a tükrében is kifejezetten magas szám, hogy egy animációs filmről van szó, másrészt a mozibemutatóval párhuzamosan a Paramount Plus kínálatába is felkerült. Az óriási piros CGI-kutyáról szóló családi mozi a kritikusoknál vegyes fogadtatásban részesült, a mozinézőket viszont ez láthatóan nem érdekelte. A dobogóra még a Dűne ért fel, amely múlt héten 5,4 millió dollárt szedett össze a mozikban, ezzel a globális bevételét 351 millió dollárra növelte.

A listán immár második hónapja tartja magát a Venom 2 és a Nincs idő meghalni, ezúttal a negyedik és ötödik helyen, ráadásul mindkettő fontos mérföldkőhöz érkezett a hétvégén: Tom Hardy mozija a második film idén a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája után, amely az amerikai mozibevételeket tekintve a pandémia alatt átlépte a 200 milliós bevételi határt. A legújabb Bond-film szintén másodikként zárkózott fel, igaz, egy másik listán: Daniel Craig utolsó ügynökösködése átlépte a 700 millió dolláros globális bevételi határt, amelyre idén még csak a Halálos iramban 9 volt képes.

Kapcsolódó Örökkévalók: Oscar-díjas rendező kellett a Marvel egyik legjobb szuperhősfilmjéhez Az Örökkévalók az emberiség keresztszülei, akik megcsinálják helyettünk tragikusan elrontott házi feladatunkat. Róluk szól az Oscar-díjas Chloé Zhao szuperhősfilmje, ami évek óta a legjobb Marvel-mozi. Kritika.

The post Clifford, a nagy piros kutya szorongatja a Marvel szuperhőseit az amerikai mozikban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés