:

89 évesen szerzett doktori címet egy fizikushallgató

89 évesen szerzett doktori címet egy fizikushallgató

Dr. Manfred Steiner októberben szerezte meg fizikai tudományos PhD címét – írja IFLScience.

A teljesítmény önmagában is lenyűgöző, Steiner viszont 89 éves volt, amikor doktorrá vált.

A szakértő szerint a cím megszerzésével egy régi álma vált valóra. Steiner előbb az MIT-n, majd a Rhode Island-i Brown Egyetem tanult.

Mint mondta, már középiskola után tudta, hogy a fizika az igazi szenvedélye, a háború után viszont anyja és nagybátyja rábeszélték, hogy orvostudománnyal kezdjen el foglalkozni. A bécsi születésű szakember fizika iránti érdeklődése hosszú egészségügyi karriere alatt sem múlt el, 2000-es nyugdíjazása után ezért előbb az MIT-n, majd a Brown Egyetem kezdett el tanulni.

Manfred Steiner recently earned his Ph.D. in physics at Brown University at the age of 89. Read about his remarkable journey. #physics https://t.co/Oc4hm7yenU pic.twitter.com/wV5L0gSmAe

? Brown Physics (@brown_physics) November 1, 2021

Fő célja nem az újabb diploma megszerzése volt, hanem az, hogy elméjét edzésben tartsa, éppen ezért kevés órát végzett el egy-egy szemeszterben. 2007-re viszont minden tantárgyat teljesített, és felvételt nyert a PhD-képzésre. Témavezetője az eredetileg kétkedő Brad Marston lett, aki a kondenzált anyagok elméletével foglalkozik. Az idős hallgató témavezetőjével a bozonizáció kérdését vizsgálta.

Steiner és Marston jelenleg azon dolgoznak, hogy a disszertáció egy részét publikálják. Ha megjelenik a tanulmány, úgy Steiner nemcsak az egyik legidősebb doktoráló fizikus, hanem az egyik legidősebb publikáló fizikus is lesz.

The post 89 évesen szerzett doktori címet egy fizikushallgató first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés