:

Lázár János: Egyedül a csirkehús terén szereztük vissza a szuverenitásunkat

Lázár János: Egyedül a csirkehús terén szereztük vissza a szuverenitásunkat
  • 24.hu
  • 16 Nov, 2021
  • Címkék: #

Én importellenes vagyok. Amellett érvelek, hogy akár állami beavatkozással, magyar feldolgozás legyen a hazai minőségi alapanyag-termelésből, a magyar állam ? akár a kiskereskedelem jogszabályi környezetét alakítva ? tegyen egy egységes lánc létrejöttéért

? mondta Lázár János a Portfoliónak adott interjújában.

A volt miniszter a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosaként adott interjújában arról is beszélt:

Fontos, hogy 21. század első évtizedében az önrendelkezés mellett az önellátását is visszaszerezze Magyarország, ahol jelenleg mintegy tízmillió ember számára kell megfelelő élelmiszert előállítani. Ehhez nagy volumenben jó minőségű alapanyag-termelésre van szükség, például a sertéshús és tejtermelés területén önellátónak kell lennünk, erre ma az ország nem képes, egyedül a csirkehús terén szereztük vissza a szuverenitásunkat.

A kormánybiztos amellett érvelt, hogy magyar kézbe kell venni az élelmiszertermelés minden állomását.

Magyar termelő, magyar felvásárló, magyar feldolgozó, magyar nagy- és kiskereskedő egy vertikumban – ez a célkitűzés. Abcúg a kiskereskedelmi láncokkal, diszkontokkal és vivát a hazai élelmiszerláncoknak. Az EU-tagság a patrióta gazdaságpolitika lehetőségét nem megszüntette, csak szűkítette. Bőven van még tere a hazai szereplők támogatásának.

The post Lázár János: Egyedül a csirkehús terén szereztük vissza a szuverenitásunkat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés