:

Brian Cox 75 évesen rendezi első filmjét

Brian Cox 75 évesen rendezi első filmjét
  • 24.hu
  • 16 Nov, 2021
  • Címkék: #

Az Emmy- és Golden Globe-nyertes Brian Cox 1965-ben debütált a képernyőn, azóta pedig több száz filmben és sorozatban szerepelt már, köztük olyan kultikus alkotásokban, mint a Deadwood vagy a Bourne-trilógia. Az arca mostanában az Utódlásból lehet sokaknak ismerős. A harmadik évadát taposó HBO-sorozatban ugyanis ő alakítja Logan Royt, a rettegett médiacézárt, aki bárkivel, még a saját gyerekeivel is hajlandó vérre menő küzdelmet vívni a hatalomért.

Brian Cox egyszer már a kamerák mögött is kipróbálta magát, mikor 2000-ben rendezett egy epizódot az Oz című sorozathoz. Most azonban megrendezi első nagyjátékfilmjét, amiből szintén nem fog hiányozni a családi viszály. A Glenrothan című családi dráma két elidegenedett fivérről szól majd, akik utoljára anyjuk temetésén találkoztak, ám most negyven év után először állnak szóba egymással, mikor Amerikából visszatérnek a szülőföldjükre, Skóciába. A nagy és várhatóan feszült találkozás helyszínét a Glenrothan nevű whiskey főzde adja. A filmet a Lionstgate gyártja közösen egy londoni produkciós céggel, a Keeping Faith-szel, és a rendezés mellett Cox lesz az egyik főszereplője is. A 75 éves skót színésszel nemrég készítettünk interjút az Utódlás kapcsán, ezt itt olvashatják:

Kapcsolódó Brian Cox: Soha ilyen méreteket nem öltött az emberiség elveszettsége, mint napjainkban Brian Cox az Utódlás című sorozatban egy nagyhatalmú, bárdolatlan stílusú, mogorva multimilliárdos apát alakít, akinek a három gyereke folyamatos harcban áll egymással birodalmának megszerzéséért. A színésszel arról beszélgettünk, hogyan használta fel személyes családi élményeit az érdes karakter megformálásakor.

The post Brian Cox 75 évesen rendezi első filmjét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés