:

Valósabb képet ad a legismertebb internetes sebességteszt

Valósabb képet ad a legismertebb internetes sebességteszt
  • 24.hu
  • 17 Nov, 2021
  • Címkék: #

A jövőben pontosabb, a szélsőségek által kevésbé befolyásolt értékeket mutat a világ legnagyobb közösségi sebességmérő oldala, a speedtest.net ? írja a HWSW.hu. Módszertani problémák miatt a korábbi értékek kevéssé voltak alkalmasak az összehasonlításra.

Október óta a vállalat már nem a felhasználók által mért átlagát teszi közzé jelentéseiben elsősorban, hanem egy helyzeti középértéket (mediánt). Ennek a metódusnak a célja, hogy a szélsőségesen alacsony vagy éppen magas értékek ne tudják számottevő mértékben torzítani az eredményeket – ezáltal az adott országban működő hálózatok általános képességeiről valósabb kép adható.

Ahogy az informatikai szaklap írja, a változtatást az országok globális sebességindexen elért korábbi helyezéseit befolyásolja. Például Magyarországét is, ami az októberi adatsor szerint a medián értékeket figyelembe véve a globális mobilhálózati ranglista 46. helyén található, míg simán átlagolva az eredményeket a 39. helyre kerül.

Még jelentősebb hatással van a módosítás a vezetékes szélessávú hálózatok eredményeit illetően,ahol az átlagméréseknél Magyarország a rangsor 11. helyén található, míg a középértékes számításnál csupán a huszadikon.

Ennek oka az lehet, hogy a gigabit-képes elérésekkel rendelkező felhasználók aktívabban használják a sebességmérő szolgáltatást, ezrt az ő beküldött mérési eredményeik felhúzzák az átlagot.

Dömös Zsuzsanna további cikkei A bitcoin rejtélyes kitalálója már a világ 15. leggazdagabb embereFülgyulladást okozhatnak a Samsung egyes vezeték nélküli fülhallgatóiLenyűgöző képeket rajzol Paintben a 91 éves nagymama

The post Valósabb képet ad a legismertebb internetes sebességteszt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés