:

Tescós karácsonyi pudingot kapnak II. Erzsébet alkalmazottai ajándéknak

Tescós karácsonyi pudingot kapnak II. Erzsébet alkalmazottai ajándéknak
  • 24.hu
  • 18 Nov, 2021
  • Címkék: #

A karácsony a brit királyi házat kiszolgáló 1500 fős személyzet körében sem múlhat el nyomtalanul, már ami a királyi ajándékot illeti. A Sun bulvárlap arról ír, mindegyikük számára ugyanazzal az ajándékkal készül az udvar, a szokást még V. György király vezette be, és utódja, VI. György is folytatta:

minden alkalmazott karácsonyi pudingot kap II. Erzsébettől.

Maga a ? mostanság gyengélkedő ? királynő adta át régen még az ajándékokat, aztán e jó szokását megszakította 2020-ban a koronavírus-járvány. Az udvar közleménye szerint a Buckingham- és a Windsor-palotákban kerül majd sor a nagy pudingadásra. Minden megajándékozott kap egy üdvözlőkártyát is, mindent a saját személyes büdzséjéből áll az uralkodó.

Ami érdekes, hogy a Sun a cikke címében arra utal, a királynő a 6 fontba (kb. 2600 forintba) kerülő édességet a Tescóban szerzi be, bár nyilván nem személyesen. Azonban a cikkben ezt nem támasztják alá. A Metro (a Hello!-ra hivatkozva) ugyanakkor 8 fontra (kb. 3500 forintra) taksálja az árat, szerintük a Tesco?s Finest Matured Christmas Puddingot fogja megvásárolni. Korábban nem a Tescóból, hanem a Harrodsból vagy a Fortnum & Masonből rendelték az édességet.

Aki egyébként kíváncsi rá, hogyan tölti a brit királyi család a karácsonyt, és miért kapnak pudingot az alkalmazottak, elolvashatja korábbi cikkünket a témában:

Kapcsolódó Lennél légy a falon, mikor Erzsébet királynő vicceket mesél a karácsonyi vacsoránál Több százéves hagyományokkal ünnepli a karácsonyt minden évben a brit királyi család, 2020-ban a vírus miatt persze ez az ünnep sem lesz ugyanolyan.

The post Tescós karácsonyi pudingot kapnak II. Erzsébet alkalmazottai ajándéknak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés