:

Újabb uniós ország lép szintet az oltatlanokkal szemben

Újabb uniós ország lép szintet az oltatlanokkal szemben
  • 24.hu
  • 19 Nov, 2021
  • Címkék: #

? További korlátozásokat vezetnek be Görögországban a koronavírus ellen be nem oltott állampolgárokkal szemben, mivel még mindig magas a fertőzés aránya – jelentette be Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök.

Hétfőtől csak a beoltott emberek léphetnek be a fedett nyilvános helyiségekbe, a mozikba, színházakba, bárokba, tavernákba, fodrászatokba és edzőtermekbe. Eddig az oltatlanok is bemehettek ezekre a helyekre, ha 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt-eredményt mutattak fel.

? Minden 60 éves és idősebb embernek legkésőbb hét hónappal a második oltás után harmadik emlékeztető oltást kell kapnia, hogy oltási bizonyítványa érvényes maradjon ? mondta a görög vezető hozzátéve, javasolni fogja az Európai Bizottságnak, hogy tegye ezt az egész Európai Unióra kiterjedő normává.

Csak így leszünk képesek egy jobb karácsonyt ünnepelni” – hangoztatta.

? Azok, akik még mindig ódzkodnak az oltástól, másképp gondolkodnának, ha hallanák, mit tapasztaltak az intenzív osztályokon az oltatlanok, akik megbetegedtek – fejtette ki Mitcotákisz. A mintegy 11 milliós ország lakosságának körülbelül 61 százaléka kapta meg az összes szükséges oltást, nagyjából hasonló arányban, mint Magyarországon, jóllehet a hatóságok korábban azt remélték, hogy ez az arány őszre eléri a 70 százalékot.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök esti adatai szerint Görögországban az elmúlt 28 napban 149 630 esetet regisztráltak, 1527-en meghaltak. A járvány tavalyi kezdete óta már 861 117 fertőzöttről és 17 075 halottról tudni.

The post Újabb uniós ország lép szintet az oltatlanokkal szemben first appeared on 24.hu.