:
Breaking News

Újabb kellemetlen dolog derült ki a Facebookról

Újabb kellemetlen dolog derült ki a Facebookról
  • 24.hu
  • 19 Nov, 2021
  • Címkék: #

Egy új jelentés szerint a Facebook és az Instagram platformok is gyűjtik a 18 évnél fiatalabb felhasználók adatait olyan szoftverek segítségével, amik követik és rögzítik a webes böngészési aktivitásaikat ? számolt be róla a The Guardian.

A platformok anyacége, a Meta júliusban jelentette be, hogy csak három kategória szerint engedi célozni a hirdetőket kiskorúakra: kor, nem és tartózkodási hely alapján. Korábban volt lehetőség érdeklődési kör szerinti targetálásra is. A Global Action Plan, a Reset Australia és a Fairplay szervezetek közös vizsgálata szerint azonban a Facebook és az Instagram továbbra is használja a webes böngészéseket figyelő megoldásokat a kiskorúaknál, hogy hirdetésekkel bombázza őket. Ez pedig túlmegy a nem, kor és tartózkodási hely hármas kategóriáján.

A kutatók három kamuprofilt hoztak létre: egy 13 éves, valamint két 16 éves fiatalét. Ezeken keresztül kérték le, hogy a platformok milyen adatokat gyűjtöttek róluk, miközben böngésztek a neten. A vizsgálatok alapján a Facebook a megnyitott lapokról is gyűjthet be információt, így azt is tudhatja, hogy adott netező kiskorú mire kattintott az oldalon, mi érdekelte, milyen termékeket vásárolt.

A szervezetek ezért nyílt levelet intéztek Mark Zuckerberghez, a Meta vezetőjéhez, amit 44 érdekvédelmi szervezet írt már alá. Ebben arra kérik a Metát, hogy fejezzék be a fiatalokról való kiterjedt adatgyűjtést minden platformon.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Azonnal cserélje le a jelszavát, ha ezen a listán látja!Könnyebbé teszi az Apple az iPhone-ok javításátIlyen lesz a Windows 11 vadonatúj médialejátszója

The post Újabb kellemetlen dolog derült ki a Facebookról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés