:

?Csoda, hogy életben vagyok? ? nyilatkozta a hős taxis, aki rázárta az autót az öngyilkos merénylőre

?Csoda, hogy életben vagyok? ? nyilatkozta a hős taxis, aki rázárta az autót az öngyilkos merénylőre
  • 24.hu
  • 21 Nov, 2021
  • Címkék: #

Mi is beszámoltunk róla, hogy múlt hétvégén robbanás történt egy liverpooli kórház előtt, amelyben végül csak az elkövető halt meg. Az áldozatok alacsony száma a sajtóbeszámolók szerint egy hős taxisnak, David Perrynek volt köszönhető, aki egy komolyabb merényletet akadályozhatott meg lélekjelenlétével. Perry felvett egy utast, aki vasárnap délelőtt a liverpooli anglikán katedrálishoz akarta vitetni magát. Több ezer embert vártak ide egy megemlékezésre, de az útlezárások miatt a taxis végül jelezte az utasnak, hogy nem tudnak behajtani a helyszínre. Az utas ekkor azt kérte, hogy inkább a városközpontba menjenek, majd amikor a kórházat meglátta, szólt a sofőrnek, hogy álljanak félre. Perry ekkor vette észre, hogy utasa ruháján valami világít, és a férfi ezt babrálja. A taxisofőr a beszámolók szerint gyorsan kiugrott a kocsiból, és bezárta az autót utasával együtt, ami pedig nem sokkal később felrobbant. A taxis csak kisebb sérüléseket szenvedett, az eset után kórházba szállították.

David Perry most, egy héttel a történtek után szólalt meg először nyilvánosan, egy rendőrségen keresztül kiadott közleményben köszönte meg mindenkinek a jókívánságokat és a sok segítséget, amit az elmúlt egy hétben kapott.

Úgy érzem, kész csoda, hogy életben vagyok, és hálát adok azért, hogy senki más nem sérült meg a szörnyű tett során. Most egy kis időre lesz szükségem, hogy feldolgozzam a történteket és a fizikai és mentális felépülésemre koncentráljak

? írta Perry, aki arra kért mindenkit, hogy maradjanak kedvesek és éberek. A nyomozás még zajlik a merénylő motivációjával és pontos céljaival kapcsolatban, de azt a rendőrség már közzétette, hogy egy házilag készített robbanószerkezetről volt szó, amely sokkal súlyosabb károkat is okozhatott volna.

The post ?Csoda, hogy életben vagyok? ? nyilatkozta a hős taxis, aki rázárta az autót az öngyilkos merénylőre first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés