:

Újabb veszélyes androidos alkalmazásokat találtak

Újabb veszélyes androidos alkalmazásokat találtak
  • 24.hu
  • 22 Nov, 2021
  • Címkék: #

A Kaspersky biztonsági cég szakértője, Tatyana Shishkova újabb kártékony alkalmazásokat azonosított a Google Play áruházban, az elmúlt héten tucatnál több androidos appra hívta fel a figyelmet a Twitteren.

Az appok a Joker nevű kártevőt juttatják a felhasználó eszközére,  ami titokban előfizetéses szolgáltatásokra iratkoztatja fel a fertőzött eszköz tulajdonosát, így komoly összegekkel képes megvágni a felhasználókat. Az áldozat pedig csak akkor vesz tudomást a lehúzásról, ha megnézi a bankszámlája egyenlegét, egyéb gyanús jeleket nem produkál a kártevő. Emellett kémkedésre is alkalmas, a kiberbűnözők képesek belenézni a felhasználó üzeneteibe, ellophatják vele az eszközön tárolt fotókat, videókat, névjegyeket.

Ha bármelyiket használta, azonnal távolítsa el, és a biztonság kedvéért ellenőrizze aktív előfizetéseit és vásárlási előzményeit a Google Play fiókján belül.

A kártékony szoftverek az alábbiak:

Battery Charging Animations Bubble Effects Battery Charging Animations Battery Wallpaper Classic Emoji Keyboard Dazzling Keyboard Easy PDF Scanner EmojiOne Keyboard Flashlight Flash Alert On Call Halloween Coloring Now QRcode Scan Smart TV remote Super-Click VPN Super Hero-Effect Volume Booster Louder Sound Equalizer Volume Booster Hearing Aid

#FaceStealer Android Trojan on Google Play:https://t.co/ZLpNu2a6RB Nov 12, 10+ installs
C2: kcoffni[.]xyz pic.twitter.com/HrAXYAy3z3

? Tatyana Shishkova (@sh1shk0va) November 19, 2021

Dömös Zsuzsanna további cikkei Mesterséges intelligenciát vetnek be a kormányhivatalokbanEllenőrizte a fogyasztóvédelem a robotporszívókatItt egy újabb ?anti-Google? kereső, de a piaci esélyei visszafogottak

The post Újabb veszélyes androidos alkalmazásokat találtak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés