:

Városháza-ügy: Bajnai cápákról és jutalékról beszél egy újabb hangfelvételen

Városháza-ügy: Bajnai cápákról és jutalékról beszél egy újabb hangfelvételen
  • 24.hu
  • 23 Nov, 2021
  • Címkék: #

Tovább folytatódik a Városháza állítólagos eladási szándékáról szóló ügy, amit az Index közölt. A portál azt írja, a rejtélyes Anonymus-maszkos alak újabb vágott hangfelvételt közölt a Városháza-üggyel összefüggésben.

A felvételnek ezúttal ismét Bajnai Gordon volt miniszterelnök a főszereplője, aki már korábban írt róla, hogy részt vett egy tárgyaláson, melynek témája valóban a Városháza eladásának lehetőség volt. A volt kormányfő a már korábban közzétett beszélgetés újabb részletében arról beszél Gansperger Gyula és az Index állítása szerint a Városháza után érdeklődő potenciális vevő társaságában, hogy sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban, akik amint kiszagolnak egy üzletet, egyből közvetítőként szeretnének benne részt venni.

Kicsoda Gansperger Gyula?

Gansperger Gyula neve főleg a kilencvenes években és az ezredfordulón forgott sokat a sajtóban, a Fidesz egyik befolyásos háttérembere volt, főleg a privatizációért felelt: az első Orbán-kormány idején ő volt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ganspergert az Index csak volt Wallis-vezérként emlegeti, aki így kapcsolatban állt Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel is.

Bajnai a vágott felvételen azt mondta:

Legalább két probléma van. Menedzsmentszempontból. Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció. Ami egy adottság. Erre utaltam, hogy mind a két oldaláról láttam már ezeket a működéseket. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen.

A felvételen ezután az is hallgató, hogy arra kérik Bajnait, intézze el Tordai Csabán, a főpolgármester tanácsadóján keresztül, hogy kizárólag Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével kelljen tárgyalniuk az eladás lehetőségéről. Gansperger a következőket mondja:

Az lenne a jó, ha a Balázzsal összejönne, már bocsánat, csak mindig ott van mellette egy másik?

Bajnai Gordon erre úgy reagál:

Ezt az igényt megértem, nem tudom, hogy a Tordai úr erre képes lesz-e, mert amint híre megy egy ilyen dolognak, ebben a [?] egy ilyen koalícióban, mindenki hirtelen, meg vannak ezek a cápák. [?] Énszerintem amikor bejelentkezik nálatok valaki, nem tudja kontrollálni, rengeteg ilyen cápák úszkálnak a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek a maga kis részterületei vannak, ez a realitás, ez így működik.

Magyarán a volt miniszterelnök szerint az a realitás a fővárost vezető hatpárti koalíció esetében, hogy ?sok a cápa?, így nem biztos, hogy Tordai Csabának sikerül elintéznie, hogy a Városháza eladásáról kizárólag Barts Balázzsal lehessen tárgyalni.

Bajnai egyébként csütörtöki posztjában azt írta, nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközök és módszerek segítségével kerültek elő az eddig közzétett karaktergyilkos-dokumentumok.

Kapcsolódó Bajnai: Nyilvánvalóan egy titkosszolgálati jellegű megfigyelési akció zajlott A volt miniszterelnök reagált arra, hogy az ő neve is előkerült a kormánysajtó által csak ?Városháza-gate"-nek hívott ügyben.

The post Városháza-ügy: Bajnai cápákról és jutalékról beszél egy újabb hangfelvételen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés