:

Több száz dolgozó ellenzi a Google oltással kapcsolatos kéréseit

Több száz dolgozó ellenzi a Google oltással kapcsolatos kéréseit
  • 24.hu
  • 24 Nov, 2021
  • Címkék: #

Legalább hatszázan írtak alá egy kiáltványt, amely ellenzi a Google koronavírus-oltással kapcsolatos, alkalmazottakra vonatkozó utasításait ? írja a CNBC. A cég arra kérte több mint 150 ezer amerikai dolgozóját, hogy december 3-ig töltsék fel egy belsős rendszerbe az oltási státuszukról szóló adatokat, és hogy vissza kívánnak-e térni az irodába.

Ennek előzménye, hogy 2022. január 4-én lép hatályba Joe Biden amerikai elnök rendelete a magánszektor azon dolgozóira vonatkozó szövetségi oltási kötelezettségről, akik száz főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknál dolgoznak. Azoknak, akik nem veszik fel az oltást, hetente kell majd negatív teszteket bemutatniuk, amelynek költsége őket fogja terhelni. Ezen kívül kötelezően maszkot kell hordaniuk munka közben. Az oltási kötelezettség be nem tartása esetén 14 ezer dolláros (kb. 5 millió forint) bírsággal kell majd számolni, illetve a büntetés mértéke, ismétlés esetén növekedhet.

A vakcina a kulcsa annak, hogy biztonságosan visszatérhessünk az irodáinkba és minimalizáljuk a koronavírus terjedését közösségeinkben?

? írta Chris Rackow, a Google biztonságért felelős alelnöke októberben egy belsős levélben.

Az intézkedést ellenző 600 ember körülbelül az 150 ezer fővel dolgozó cég 0,5 százalékát jelenti. Hozzáteszik: amennyiben az oltatlanok nem térhetnek vissza az irodába, az kellemetlen helyzetbe hozza őket, emellett az intézkedéssel a vezetőség elnyom egy másik véleményt is a cégen belül. Azt is megkérdőjelezik, hogy a dolgozóknak a Google belsős rendszerébe kell feltölteniük az oltási státuszokkal kapcsolatos adatokat, és nem egy külsős fél, mondjuk egészségügyi intézmény rendszerét használják az ellenőrzésre, mivel így hozzáférhetnek az alkalmazottak egészségügyi adataihoz. A kiáltványban kiemelik, hogy munkavállalóknak szabadon kéne dönteniük arról, hogy szeretnék-e beoltatni magukat vagy nem. A Google egyelőre nem kommentálta a hírt a CNBC számára.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója júliusban jelentette be, hogy a vállalat előírja az oltás felvételét azoknak, akik visszatérnek az irodákba, ám január 10-től heti legalább három napot mindenkinek be kell járnia.

Kapcsolódó Kötelező oltás jön az USA-ban január elejétől A szabály rengeteg munkavállalót érint majd, aki pedig megszegi, az ötmillió forintnak megfelelő bírsággal lesz sújtható. Dömös Zsuzsanna további cikkei Több millió forintot kaphat egy robotkészítő cégtől, ha nagyon kedves az arcaIngyen használhatnak laptopokat a brit hajléktalanok, hogy könnyebben találjanak munkátMeglepő, miért írták át a legelső YouTube videó leírását

The post Több száz dolgozó ellenzi a Google oltással kapcsolatos kéréseit first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés