:

Globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten az EY

Globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten az EY
  • 24.hu
  • 25 Nov, 2021
  • Címkék: #

Az EY (Ernst & Young) multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millió forinttal támogat ? jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető nagy elismerésnek és a hosszú távú gazdasági stratégia visszaigazolásának nevezte azt, hogy a több mint 150 országban jelen lévő, nagy-britanniai központú EY épp Magyarországra hozza az újabb beruházását.

Kiemelte, hogy a cégnél jól képzett, nyelveket beszélő fiatalok kapnak majd munkát, akiknek biztosított lesz a folyamatos fejlődése. Ez és az ehhez hasonló beruházások szerint segítenek a fiatalok Magyarországon tartásában és a már külföldön élők hazacsábításában.

Beszédében elmondta, hogy Magyarországon jobb a helyzet a koronavírus-válságot illetően, mint általában globálisan, amihez bátor döntésekre volt szükség az oltási és a beruházásösztönzési program terén is. Lesújtó jelentéseket hallani mindenfelől lezárásokról, lassuló gazdasági teljesíményről, újra térdre kényszerülő egészségügyi ellátórendszerekről.

Szerencsére azonban nálunk ennél sokkal jobb a helyzet, gazdasági rekorddöntésekről érkeznek hírek, van elég oltóanyag az országban, az egészségügy pedig jól bírja a strapát,

fogalmazott.

Ezzel kapcsolatban a kormány beruházásösztönzési programjának eredményeit méltatta, és hangsúlyozta: ?nem pusztán előzünk a kanyarban, de a kanyar után gyorsítunk is?. Hozzátette, hogy az újabb adócsökkentések tovább erősítik Magyarország versenyképességét, friss lendületet adnak a gazdaság növekedésének.

Tájékoztatása szerint 156 üzleti szolgáltatóközpont működik ma Magyarországon, amelyek több mint 70 ezer embernek adnak munkát, nagyjából 14 ezernek Budapesten kívül. A szektorban dolgozók 83 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagéletkoruk 33 év, 15 százalékuk külföldi állampolgár.

(MTI)

The post Globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten az EY first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés