:

Antigén gyorsteszt gyártásába fog egy magyar cég

Antigén gyorsteszt gyártásába fog egy magyar cég
  • 24.hu
  • 25 Nov, 2021
  • Címkék: #

Covid-19 antigén gyorsteszt gyártásába kezd a speciális tápszereket előállító Medifood Hungary Innovation Kft; a december elejére elkészülő gyártóhely havi 3 millió darab teszt előállítására lesz képes ? közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Medifood Hungary Innovation Kft. mintegy 176,3 millió forint támogatást nyert a 220,4 millió forintos beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop).

A pályázat célja a COVID-19 antigén gyorsteszt hazai gyártásához szükséges gépsor beszerzése és gyártási környezet kialakítása. A havi 3 millió antigéngyorsteszt-kapacitású gyártóüzem létrehozásával a hazai ellátás arányát tudják növelni ezen a területen.

A közleményben kiemelték, hogy Covid-19 antigén gyorsteszt gyártása biztos bázist nyújt a Covid-betegek szűréséhez szükséges tesztek előállításához. De a tesztgyártóhely modularitása a jövőben lehetőséget nyújt bármely más, előre nem látható járvány esetén hasonlóan megbízható specifikus antigén vagy antitest alapú tesztek gyártására is ? tájékoztatott a Medifood Hungary Innovation Kft.

Nyilvános cégadatok szerint a Medifood Hungary Innovation Kft. belföldi nettó árbevétele 2020-ban 543 millió forint volt az előző évi 495 millió forint után, export bevétele tavaly 151 millió forintot tett ki szemben az előző évi 99 millió forinttal. Az EBITDA (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény) 2020-ban 272 millió, 2019-ben 42 millió forint körül alakult.

Koronavírus Szijjártó: Kína kész tárgyalni a Sinopharm magyarországi gyártásáról A külügyminiszter szerint hazánk rendkívül sokat profitált az együttműködésből. Nincs tömeges orvoselvándorlás a közellátásból az egyre drágább magánegészségügy felé NNK: Van elég Pfizer-vakcina az 5-11 éves gyerekek oltására, és a kormány további szállítmányokat is lekötött

The post Antigén gyorsteszt gyártásába fog egy magyar cég first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés