:

Érdemes-e a klasszikus design ellenére nagy kijelzős iPad 9-est vásárolni? (X)

Érdemes-e a klasszikus design ellenére nagy kijelzős iPad 9-est vásárolni? (X)

Az Apple az iPhone 13 megjelenésével egyidejűleg mutatta be az iPad 9-et, a táblagépének új verzióját. Bár lehet, hogy nem tűnik olyan izgalmasnak, mint az új iPad mini, mert hiányzik belőle az új dizájn, a 9. generációs iPad ennek ellenére még mindig jobb, mint a versenytársak modelljei.

Hagyományos iPad több funkcióval

Mivel a vállalat divatos, csúcskategóriás funkciókkal bővítette drágább iPadjeit, az Apple a hagyományos iPadet egy belépő szintű modellé változtatta, amely nem rendelkezik a legújabb és legjobb technológiával, de mégis nagyszerű élményt kínál azoknak, akik szeretnének beszerezni egy ilyen készüléket. Az immár kilencedik generációs eszköz még mindig nem úgy néz ki, mint drágább testvérei, de elegendő funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy egyes felhasználók számára a legjobb választás legyen.

Az iPad 9-től az iPad Pro-ig mindegyik ugyanazt az iPadOS 15-öt futtatja, és megosztja az összes alapvető tevékenységet, mint például a többfeladatos munkavégzés, a gyorsjegyzet, az élő szöveg, az univerzális vezérlés, és a kiterjesztett valóság. Természetesen a vásárlók letölthetik és telepíthetik az iOS-hez elérhető összes nagyszerű applikációt (mint például a Photoshop, az Illustrator, a GarageBand, az iMovie, a LumaFusion, a ProCreate és még sok más) az Apple által jelenleg kínált bármely modellre.

Mindezek mellett számítógépként szintén igénybe vehetjük, hiszen az okoseszköz kompatibilis a billentyűzettel és az egérrel.

Ez egy erős iPad ? és gyorsabb, mint a versenytársak

Az új iPad 9 az A13 Bionic chipet tartalmazza, amely ugyanaz, mint az iPhone 11-ben és a 2. generációs iPhone SE-ben. Bár ez egy kétéves chip, a mai mércével mérve még mindig elég erős. Valójában ez az A13 chippel ellátott iPad valószínűleg jobb teljesítményt nyújt, mint bármely más táblagép vagy számítógép ugyanabban az árkategóriában. Az A13 Bionic chip megléte azt jelenti, hogy nemcsak az App Store-ban elérhető legtöbb alkalmazást és játékot tudja problémamentesen futtatni, hanem azt is, hogy évekig tartó szoftverfrissítéseket garantál.

Megfizethető kiegészítők

A teljes iPad-élmény eléréséhez szükség lehet néhány további kiegészítőre. Továbbra is működik az első generációs Apple Pencil az eredeti Smart Keyboarddal. valamint könnyen találhatunk harmadik féltől származó tartozékokat, amelyek remekül működnek a kilencedik generációs típussal. Készíthetünk látványos jegyzeteket, létrehozhatunk művészi alkotásokat, jelölgethetünk a képernyőfotókon.

Ami pedig az árakat illeti, a 64GB-os modell 180 ezer forintért, a 256 GB-os verzió hozzávetőlegesen 195 ezer forintért szerezhető be a közkedvelt online boltokban.

A szupergyors Wi-Fi-vel minden elérhető az iPad 9-en

Letölthetünk fájlokat, tartalmakat, streamelhetünk filmeket, együtt dolgozhatunk a kollégákkal. Teljesen mindegy, hol használjuk a készüléket, a vezeték nélküli hálózat segítségével bárhol csatlakozhatunk a világhálóra. Sőt, a 4G/LTE Advanced kapcsolattal akkor is online lehetünk, ha épp nincs elérhető Wi?Fi összeköttetés.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy tartózkodjunk a jelszóval nem védett rendszerektől, mert könnyen ellophatják az adatainkat. Szerencsére a legtöbb helyen már figyelnek erre és jelszóval védett hálózatokat hoznak létre.

Az Apple összes többi termékével megegyezően az iPad 9-et is úgy tervezték, hogy ügyeljen az adatok biztonságára. Ez nem egyszerű feladat, ugyanakkor a gyártó nem fél szembenézni az újabb kihívásokkal.

Végszó

A helyzet az, hogy egyesek csak olyan alapvető dolgokhoz akarnak iPadet, mint a videózás, a böngészés és a FaceTime használat. Annak ellenére, hogy nem prémium termékről van szó, az iPad 9 mégis nagyszerű ajándék lehet a közelgő ünnepekre, vagy szórakozáshoz, illetve munkához. Hiszen ez csak egy iPad!

The post Érdemes-e a klasszikus design ellenére nagy kijelzős iPad 9-est vásárolni? (X) first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés