:

Tíz éven belül dobhatja az Apple az iPhone-okat

Tíz éven belül dobhatja az Apple az iPhone-okat

A belsős körökben mozgó hírhedt Apple-jós, Ming-Csi Kuo szerint a cupertinói cég 2022-ben dobhatja piacra első kiterjesztettvalóság-eszközét, amivel egy új korszak veszi kezdetét – írja a 9to5mac. Még ennél is meredekebb, hogy az elemző szerint még körülbelül egy évtizedig lesznek új iPhone-ok, utána az Apple az okostelefonokat kiterjesztettvalóság-eszközökre váltaná le.

Ugyan az Apple minden idők egyik legértékesebb vállalata, Tim Cook tudja, hogy nem támaszkodhatnak egy termékre, így látható az is, hogy egyre erősebben fekszik rá a cég a szolgáltatásokra a hardverek és szoftverek mellett. Jelenleg az iPhone telefonokból származik az Apple bevételének fele.

Kuo szerint az Apple jövője nagyban függ majd az AR-headsetektől, a célkitűzés az lehet, hogy a technológia tíz éven belül átvegye az iPhone helyét. Az még kérdéses, hogy az Apple headset eszközének első generációja (ami várhatóan egy okosszemüveg lesz) működik-e csatlakoztatott iPhone nélkül, vagy egy standalone kütyü lesz, de nagyban meghatározza majd, mennyire lesz sikeres. Ha egy Machez, vagy iPhone-hoz szánt kiegészítőként pozicionálják, az nem kedvezhet a termék növekedésének. Amennyiben egy önállóan működő termék lesz, azt engedi feltételezni, hogy saját ökoszisztéma is épül köré, ami rugalmas felhasználói élményt jelent.

Az elemző hozzáteszi: ha a techóriás komolyan tervezi a hatalmas váltást, az AR-eszközökből legalább egymilliárd darabot kell eladni tíz éven belül, mivel több mint egymilliárd aktív iPhone-felhasználó van jelenleg a világon.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Zavarkeltő hálózatot kapcsoltak le UkrajnábanMinden windowsos gépet érint egy hibaTöbb millió androidos mobilt fertőztek meg ezek az alkalmazások

The post Tíz éven belül dobhatja az Apple az iPhone-okat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés