:
Breaking News

Váratlanul találtak egy túlélőt a szibéria bányarobbanás helyszínén

Váratlanul találtak egy túlélőt a szibéria bányarobbanás helyszínén
  • 24.hu
  • 26 Nov, 2021
  • Címkék: #

Túlélőt találtak a mentőalakulatok abban a szibériai szénbányában, amelyben még csütörtökön történt pusztító robbanás ? írja az Associated Press. A hírt a lap szerint Szergej Civiljov, a kemerovói régió kormányzója a Telegram alkalmazáson közölte, a férfit közepesen súlyos szénmonoxid-mérgezéssel kórházba szállították. Civiljov elődje,  Aman Tulejev, a korábbi kormányzó 2018-ban kényszerült lemondani, szintén egy halálos tűzesettel összefüggésben. Akkor a Zimnyaja Visnya üzletközpontban ütött ki tűz, aminek következtében hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyerek vesztette életét, és további hetvenkilencen megsérültek.

A pénteken előkerült túlélőről többek között azt lehet tudni, hogy maga is a mentőalakulatokhoz tartozott, és korábban halottnak hitték.

A hatóságok csütörtökön hivatalosan tizennégy halálos áldozatot tudtak megerősíteni. Tizenegy bányászt már a mentés első szakaszában holtan találtak, három életmentő pedig később halt meg, miközben a bánya egy távoli szakaszán rekedt emberek után kutattak. Pénteken reggel további hat holttest került elő, harmincegy embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A mentők csütörtökön, órákkal a munka megkezdése után kénytelenek voltak leállítani a kutatást, mert a tűz miatt felgyülemlett a metán és a szén-monoxid gáz.

A bányából összesen 239 embert mentettek ki, péntek délelőtt közülük hatvanhárman szorultak orvosi segítségre. A hatóságok csütörtök este ötvenkettőre becsülték a halottak számát, mivel úgy tűnt, hogy nincs esély rá, hogy további túlélőket találjanak. A pénteken előkerült embernek köszönhetően a halálos áldozatok becsült száma ötvenegyre csökkent.

Oroszország legfontosabb független híroldala, a Meduza közben arról számolt be, hogy idén kilenc alkalommal függesztették fel a hatóságok a kitermelést a bánya egyes szakaszain. A bányában áprilisban végzett ellenőrzések több mint száz szabálysértést állapítottak meg, köztük a tűzvédelmi szabályok megsértését. Az orosz nyomozóhatóság most bűnügyi vizsgálatot indított a tűzeset ügyében a biztonsági előírások megsértése miatt. A közlemény szerint a bányaigazgatót és két felső vezetőt őrizetbe vettek. Pénteken újabb bűnügyi eljárás indult a bányát a hónap elején átvizsgáló állami tisztviselők állítólagos hanyagsága miatt.

The post Váratlanul találtak egy túlélőt a szibéria bányarobbanás helyszínén first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés