:
Breaking News

Magyarországon is engedélyezhetik a Szputnyik Lightot

Magyarországon is engedélyezhetik a Szputnyik Lightot
  • 24.hu
  • 26 Nov, 2021
  • Címkék: #

Hétfőn pedig megkezdődik az egyeztetés az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és az orosz partnerek között a Szputyik Light magyarországi engedélyeztetéséről ? számolt be a Telex Szijjártó Péter sajtótájékoztatója alapján. A külügyminiszter pénteken Obnyinszkban tárgyal, ahol azt is elmondta, hogy a Szputnyik Lightnak harmadik oltásként kiváló eredményei vannak. A tárcavezető beszélt arról is, hogy a magyar-orosz vakcina-együttműködés keretében azt is előkészítik, hogy a Nemzeti Oltóanyaggyárban a jövő év végétől licensz alapján a Szputyik V-t is gyártani tudják.

Kérdésre válaszolva Mihail Muraskó orosz egészségügyi miniszter elmondta, a Szputnyik Lightot gyerekek számára dolgozták ki, ?a vakcina létezik, most a minőségi ellenőrzések folynak, ezek befejezéséhez még 3 hétre van szükség?. Ezután a serdülőket tervezik oltani vele, de napokban harmadik, emlékeztető oltásként ezt kapta meg Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

A két kormány megegyezett arról is, hogy a magyar és az orosz állampolgárok negatív PCR-teszttel be tudjanak utazni egymás országába, és már csak egy-két technikai kérdést kell tisztázni ahhoz, hogy a vakcina-igazolásokat közösen el tudják fogadni az utazáshoz.

Muraskó a találkozón kitüntetést is kapott: Szijjártó Müller Cecília országos tiszti főorvossal a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi miniszternek és megköszönték, hogy segítséget nyújtott a vakcinabeszerzésben.

A magyar külügyminiszter bejelentette azt is, hogy december 16-án aláírják az orosz-magyar vasúti vegyesvállalat megalakítását, amely a kínai áruk keletről nyugatra juttatását fogja elősegíteni, illetve hogy 18 milliárd forintos beruházás keretében orosz kozmetikai gyár fog épülni Alsózsolcán.

Koronavírus Miért szakadt ketté Európa az átoltottságban? Az EU tagállamaiban ma már minden arra jogosult állampolgár felvehetné a koronavírus elleni vakcinát, mégis drasztikus különbségek mutatkoznak az átoltottságban. Miért? Ingyen tesztelik az óvodásokat a második kerületben Repülőjáratokat állíthat le az EU az új afrikai vírusvariáns miatt

The post Magyarországon is engedélyezhetik a Szputnyik Lightot first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés