:

Brian May szerint ma a Queennek különböző nemű és bőrszínű tagokból kéne állnia, és kellene bele egy transz zenész is

Brian May szerint ma a Queennek különböző nemű és bőrszínű tagokból kéne állnia, és kellene bele egy transz zenész is
  • 24.hu
  • 26 Nov, 2021
  • Címkék: #

A Queen gitárosa, Brian May finoman szólva sem ért egyet a Brit Awards ezen a héten nyilvánosságra hozott döntésével, miszerint megszüntették az egyes kategóriák nemek szerinti megosztását. Szerinte a döntés ijesztő és átgondolatlan.

A Brit Awards a héten jelentette be, hogy négy kategóriában ? férfi szólóelőadó, női szólóelőadó, nemzetközi férfi szólóelőadó és nemzetközi női szólóelőadó ? megszünteti a nemek szerinti felosztást, így a négyből kettő lesz, nemsemlegesen: az év előadója és az év nemzetközi előadója. A szervezők szerint így tisztán a zenéjük és a művészetük alapján díjazhatják a zenészeket, és nem az alapján, hogy hogyan azonosítják magukat.

Kapcsolódó A Brit Awards-díjátadón eltörlik a nemek szerinti kategóriákat Jövőre már nem listázzák külön és a férfi és női kategóriákat.

Brian May azonban most a Mirrornak adott interjújában fejezte ki aggodalmát a döntés kapcsán, mondván a mai ?woke” kultrúában még a Queen, sőt, még talán Freddie Mercury is diszkomfortosan érezte volna magát.

Ez egy olyan döntés, amit kellő átgondolás nélkül hoztak meg. Rengeteg dolog van, ami rendben működik, és békén lehet hagyni

? nyilatkozta May, aki szerint ma sokan nem merik jelezni, hogy mit gondolnak bizonyos dolgokról, mert félnek a következményektől, így csendben maradnak akkor is, ha érzik, hogy valami nincs rendben, és ebből szerinte egy ponton robbanás lesz. Arról is beszélt, hogy ma a Queen sem lenne elég sokszínű ahhoz, hogy elfogadják őket, pedig ezeknek a dolgoknak, mint a származás, a bőrszín vagy a szexualitás, nem is kellene számítani.

Freddie Zanzibárból jött, nem volt brit, nem volt fehér, és így tovább ? és ez senkit nem érdekelt, senki, soha, de soha szóba ezt. Zenész volt, a barátunk volt, a testvérünk. Nem álltunk meg átgondolni, hogy vajon együtt kellene dolgoznunk, hogy megfelelő-e a bőrszíne, megfelelőek-e a szexuális hajlamai? Semmi ilyen nem történt, és nagyon ijesztőnek tartom, hogy most mindennel kapcsolatban ennyire számítónak kell lenni (…) Az élet nem így működik. Lehetünk elkülönítve és lehetünk különbözőek.

? mondta, hozzátéve, hogy a mai szabályok szerint a Queennek különböző bőrszínű és nemű tagjainak kellene lennie, kellene egy transz ember a zenekarba, és így tovább.

The post Brian May szerint ma a Queennek különböző nemű és bőrszínű tagokból kéne állnia, és kellene bele egy transz zenész is first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés