:

Meghalt Stephen Sondheim, a West Side Story és a Sweeney Todd alkotója

Meghalt Stephen Sondheim, a West Side Story és a Sweeney Todd alkotója
  • 24.hu
  • 27 Nov, 2021
  • Címkék: #

Elhunyt 91 éves korában Stephen Sondheim zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alakja ? közölte a New York Times című amerikai lap az MTI beszámolója szerint.

Az Oscar-, Tony- és Pulitzer-díjas Broadway-szerző Connecticut állambeli Roxburyben lévő otthonában halt meg helyi idő szerint péntekre virradóra.

Bill de Blasio New York-i polgármester Twiterén méltatta Sondheim tehetségét.

A Broadway egyik legfényesebb csillaga hunyt ki ma. Nyugodjék békében.

Anna Kendrick amerikai színésznő és énekesnő ?lesújtó veszteségnek nevezte? Sondheim halálát. ?Karrierem egyik legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy előadhattam munkásságát? ? olvasható üzenetében.

Sondheim az ötvenes években kezdte pályafutását, legismertebb darabjai között szerepel az Egy nyári éj mosolya, a Sweeney Todd, a Társaság és a Vadregény. Ő írta annak idején a Leonard Bernstein által komponált West Side Story dalszövegeit is. Legsikeresebb musicaljeit meg is filmesítették, így például 2014-ben Meryl Streep főszereplésével a Vadregényt, 2007-ben pedig Johnny Depp főszereplésével Sweeney Toddot. A West Side Story újabb filmes adaptációja pedig decemberben kerül a mozikba.

The post Meghalt Stephen Sondheim, a West Side Story és a Sweeney Todd alkotója first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés