:
Breaking News

Kevésbé hatékony ez a koronavírus elleni gyógyszer, mint eddig hittük

Kevésbé hatékony ez a koronavírus elleni gyógyszer, mint eddig hittük
  • 24.hu
  • 27 Nov, 2021
  • Címkék: #

Az újabb eredmények azt mutatják, kevésbé hatékony a koronavírus ellen a Merck gyógyszere, a molnupiravir – írja a Reuters. A gyártó korábban 775 résztvevős kutatás alapján azt mondta, a molnupiravir 50 százalékban csökkenti a kórházba kerülés és halálozás esélyét, most az újabb adatok (1433 résztvevő) után már csak 30 százalékra számolja ezt az arányt.

Ez fontos lehet, hiszen a molnupiravirt sok országban használják már, és azért is, mert a Pfizer is beszállt a piacra: a saját, COVID elleni gyógyszerét 1200 fős kutatás után 89 százalékos hatékonyságúra becsli a kórházba kerülés és halálozás ellen.

Kapcsolódó Koronavírus elleni gyógyszert tesztelnek Magyarországon A molnupiravirt szájon át kell szedni.

A két gyógyszer hatásmechanizmusa eltérő. A Merck pirulájának célja, hogy hibákat vigyen be a vírus genetikai kódjába. A Pfizer gyógyszere a proteázgátlókként ismert osztályba tartozik, úgy tervezték, hogy blokkolja azt az enzimet, amelyre a koronavírusnak szüksége van a szaporodáshoz.

Az olyan tabletták, mint a molnupiravir és a paxlovid ígéretes új fegyverek lehetnek a világjárvány elleni küzdelemben, mivel már korai otthoni kezelésként bevehetők a COVID-19 miatti kórházi kezelések és halálesetek megelőzésére. Fontos eszközökké válhatnak azokban az országokban és területeken is, ahol korlátozott a hozzáférés a vakcinákhoz vagy alacsony az oltási arány.

Nagy Nikoletta további cikkei Ez az igazi állatkínzás: megmutatta a pulykának, hogy készül a hálaadási vacsoraElőször találtak szellemrészecskét a Nagy HadronütköztetőbenKét héten belül eldőlhet, mennyire hatásos a Pfizer és a Moderna vakcinája az omikron ellen

The post Kevésbé hatékony ez a koronavírus elleni gyógyszer, mint eddig hittük first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés