:
Breaking News

Vasárnap hó is eshet a Dunántúlon

Vasárnap hó is eshet a Dunántúlon
  • 24.hu
  • 27 Nov, 2021
  • Címkék: #

Általában sok lesz a felhő, hosszabb szakadozások szombaton késő estig több helyen, vasárnap délelőtt elsősorban az Alföldön lehetnek, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Nyugatról kelet felé több csapadékzóna is átvonul, sokfelé várható eső, zápor, vasárnap nagy területen gyűlhet össze jelentős mennyiség.

Emellett vasárnap estétől a Dunántúlon egyre növekvő eséllyel válthat a halmazállapot havas esőbe, illetve hóba. Éjjel nagy területen válik párássá, ködössé a levegő, és vasárnap elsősorban az Északi-középhegységben csak lassan javulhatnak a látási viszonyok. Napközben helyenként élénk, vasárnap az Alföldön erős lökések is kísérhetik a délies szelet, amely vasárnap egyre nagyobb területen északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű. Délkeleten, keleten lesz enyhébb az idő, ahol helyenként az éjszaka első felében áll be a minimum.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 7 és 14 fok között várható, de a naposabb a délkeleti tájakon 15 fok fölötti, míg északnyugaton, nyugaton 5 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

(MTI)

The post Vasárnap hó is eshet a Dunántúlon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés