:
Breaking News

Egy hét alatt harmadával nőtt az aktív fertőzöttek száma

Egy hét alatt harmadával nőtt az aktív fertőzöttek száma
  • 24.hu
  • 29 Nov, 2021
  • Címkék: #

Hetente jelentkező, a koronavírus főbb mutatóinak változásával foglalkozó sorozatunkban november utolsó teljes hetéhez érkeztünk ? azt néztük meg, hogy a november 22. és 28. közötti időszakban a vizsgált öt érték hogyan változott az előző héthez, illetve az egy évvel korábbhoz (2020. november 23-29.) képest. így képet kaphatunk arról, hogy a negyedik hullámnak éppen milyen szakaszában vagyunk.

Múlt héten az előző hét naphoz képest minden mutató romlott:

legnagyobb arányban az aktív fertőzöttek száma nőtt (33 százalékkal, 127 ezerről 170 ezerre), de 15-15 százalékkal nőtt a halottak száma (heti 1001-ről 1154-re), illetve a kórházban ápolt koronavírusos betegeké is (6111-ről 7033-ra).

Az egy hét alatt újonnan igazolt koronavírusos betegek száma alig tíz százalékkal nőtt (szűk 65 ezerről bő 71 ezerre), mesterséges lélegeztetésre pedig 606 helyett 639 fő szorult.

Made with Flourish

Ábránkon kékkel jelöltük, milyen változást mutatnak az egyes értékek a tavalyi évhez képest. Hiába találtak a múlt héten közel kétszer annyi (80 százalékkal több) fertőzöttet, mint tavaly ilyenkor, kórházban például 7,6 százalékkal, lélegeztetőgépen 1,7 százalékkal kevesebben vannak most. Igaz, a fertőzés igazolása és a kórházba fekvés között többször napok, ritka esetben hetek is eltelhetnek, szóval például akiről múlt héten derült ki, hogy koronavírusos, lehet, hogy majd csak ezen a héten kerül kórházba, amennyiben súlyosbodik az állapota.

Apropó elmúlt év: második grafikánkon a járvány teljes időszakára vonatkozóan ábrázoltuk a főbb mutatókat (a legfrissebb, november 29-én jelentett, hétvégére vonatkozó adatokkal bezárólag) ? a szürke a 2020-as, a kék szín az idei évet jelöli.

Az aktív fertőzöttek számát már bő egy hete átléptük, a növekedés pedig jóval meredekebb, mint tavaly november végén, amikor a második hullám felszálló ágában voltunk. A napi új esetek száma már tízezer felett van, ami az idei márciusi csúcsnál (9253 eset) is több százzal nagyobb.

Múlt héten a napi halottak száma átlépte a tavalyi második hullám csúcsát: a legfrissebb hétnapos mozgóátlag szerint 211-en halnak meg naponta koronavírus-fertőzést követően ? tavaly ez az érték 175 főnél tetőzött. A kórházban ápoltak száma egyelőre alulról súrolja a tavalyi értékeket, lélegeztetőgépen pedig egy kicsivel többen vannak, mint tavaly ilyenkor ? igaz, a hétvégén csökkenni kezdett a számuk.

Made with Flourish

The post Egy hét alatt harmadával nőtt az aktív fertőzöttek száma first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés