:

Elkészült a legtisztább kép egy baktériumról

Elkészült a legtisztább kép egy baktériumról
  • 24.hu
  • 30 Nov, 2021
  • Címkék: #

Amerikai és brit kutatók elkészítették az eddigi legtisztább képet egy baktérium, történetesen az E. coli felületéről – írja a Study Finds. A cél az, hogy a kutatók jobban megértsék, mitől alakul ki az antibiotikum-rezisztencia, és hogyan lehet ellene küzdeni.

A baktérium vizsgálata a membránon szorosan összetömörödött fehérjeszakaszokat tár fel, valamint olyan szakaszokat, amelyekben úgy tűnik, hogy hiányoznak a fehérjék. A kutatók szerint a fehérjehiányos területek valójában glikolipideket tartalmaztak, amelyek a membrán merev szerkezetének megőrzésére és más külső molekulák jelzésére szolgálnak.

Az E. coli kifejezetten antibiotikum-rezisztens baktérium, sok más baktériumfajhoz hasonlóan a külső membrán nem engedi, hogy bizonyos anyagok beszivárogjanak a sejtbe, ami veszélyes betegségeket okozhat. ?A külső membrán gátat képez az antibiotikumokkal szemben, és

fontos tényező a fertőző baktériumok ellenállásában az orvosi kezelésekkel szemben.

Azonban továbbra is viszonylag tisztázatlan, hogy ez a gát hogyan épül fel, ezért döntöttünk úgy, hogy ilyen részletesen tanulmányozzuk? ? magyarázza Bart Hoogenboom, a kutatásról írt tanulmány egyik szerzője, a University College London fizika és csillagászat professzora.

Az eredmények azt mutatják, hogy a membrán nem minden területen egyformán erős, vannak keményebb és kevésbé kemény részei is. Ez segíthet abban, hogy az antibiotikumok pontosabban targetálják az E. colit.

Nagy Nikoletta további cikkei Kevésbé intelligensek azok, akik hisznek a horoszkópbanMegjósolható, ki halhat bele a COVID-fertőzésbeGyakori refluxgyógyszer áshatja alá a tüdőrák kezelését

The post Elkészült a legtisztább kép egy baktériumról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés