:

Kishantosi perről döntött a Kúria: vesztett a magyar állam, és nem kap kártérítést

Kishantosi perről döntött a Kúria: vesztett a magyar állam, és nem kap kártérítést
  • 24.hu
  • 30 Nov, 2021
  • Címkék: #

Megszületett a Kúria döntése, amely megalapozatlannak találta az állam 14 milliós kártérítésre vonatkozó keresetét, ezzel pedig jóváhagyta az I. és II. fokú bíróság korábbi ítéleteit ? írja a Greenpeace magyarországi szervezete.

A perelt ügy dióhéjban ez volt: az ügyet még 2015 őszén indította a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) jogelődje. A per egyik célja ? írja a zöldszervezet – az volt, hogy a ?földrablás miatt Kishantos földjei körül tiltakozók ellen bevetett magán hadsereg bérét az állam magukkal a kishantosiakkal és a Greenpeace-szel fizettesse meg.?

A Greenpeace felidézi, hogy anno ?a folyamatban lévő birtokvédelmi perek dacára ? az ?új bérlők? művelésbe vétel címszó alatt megsemmisítették a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság több mint 400 hektárnyi bionövényét, akkori áron kb. 117 millió forint értékben, amely ellen a helyszínen tüntettek Kishantos munkatársai és a Greenpeace aktivistái.?

Az ügy hátteréről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó Kishantos és a Greenpeace nyert a magyar állammal szemben A magyar állam 14 millió forintot és ennek kamatait akarta megfizettetni a Kishantosi Vidékfejlesztési Központtal és az őket támogató Greenpeace Magyarországgal.

The post Kishantosi perről döntött a Kúria: vesztett a magyar állam, és nem kap kártérítést first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés