:

Nigériában már októberben megjelent az omikron variáns

Nigériában már októberben megjelent az omikron variáns
  • 24.hu
  • 01 Dec, 2021
  • Címkék: #

Nigériában már hetekkel azelőtt megjelent a koronavírus omikron variánsa, hogy Dél-Afrikában azonosították volna azt ? írja a Reuters a helyi járványügyi hatóság közleményére hivatkozva. A nigériai szakértők több mintát is megvizsgáltak és egy októberben begyűjtött mintában azonosították az omikront. Részleteket ugyanakkor nem közöltek.

Az AP hírügynökség kedden írt arról, hogy legfrissebb adatok szerint a koronavírus omikron variánsa valószínűleg már azelőtt végigfuthatott több országon, hogy a védekezésre felkészülhettek volna. A szakemberek ezt arra alapozzák, hogy az első, omikronnal összefüggésbe hozható megbetegedéseket két, egymástól távol eső országban észlelték, Hollandiában pedig már azelőtt jelentették a variáns felbukkanását, hogy a dél-afrikai hatóságok riadót fújtak volna.

A WHO főigazgatója kedden aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az omikron variáns miatt egyes országok általános korlátozó intézkedéseket vezetnek be, ezek ugyanis a WHO szerint nem feltétlenül szükségesek és igazságtalanul büntetik az afrikai országokat.

Koronavírus Nigériában már októberben megjelent az omikron variáns Azt nem tudni, hogy hogyan került oda. 886 ezer vakcinát adtak be eddig az oltási akcióban Magyarország ismét az első helyen áll Covid-halálozásban

The post Nigériában már októberben megjelent az omikron variáns first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés