:
Breaking News

Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát

Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát
  • 24.hu
  • 03 Dec, 2021
  • Címkék: #

A kormány átírta azt a szabályt, amely alapján megállapítják a  pedagógusok illetménypótlékát. A Magyar Közlönyben megjelent,  Orbán Viktor által aláírt új szabály január 1-jétől érvényes.

A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló korábbi rendelet egyetlen ponton módosul, a

16. § (11) bekezdésében a ?tíz? szövegrész helyébe a ?húsz? szöveg lép.

Mindez azt jelenti, hogy a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozó foglalkoztatottak az alapilletményük 20 százalékának megfelelő ágazati szakmai pótlékra lesznek jogosultak.

A rendelet annak ellenére született meg, hogy a pedagógusok szakszervezetei (PSZ, PDSZ) régóta egyértelművé tették, elfogadhatatlannak tartják a kormány megalázóan alacsony, 10 százalékos ajánlatát, amely nem is az alapbért emeli meg, hanem a pótlékot. Orbán Viktor ennek ellenére egyértelműen sikerként próbálja ezt beállítani.

Magyarország előre megy, nem hátra!

? ismételte meg a Facebook-oldalán, ahol azzal büszkélkedett, hogy jövőre 10 százalékkal emelkedik a tanárok és az óvónők fizetése.

Vérlázító. Előzőleg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete is így minősítette a 10 százalékos ajánlatot sztrájktárgyalásaik után. Jelezték, az alamizsna, egy olyan helyzetben, amikor a legtöbb tanárnak megélhetési gondjai vannak.

Kapcsolódó Egyre több a lék a pedagógusok süllyedő hajóján ? érdemi béremelés nélkül tovább súlyosbodhat a tanárhiány A közelmúltban több fideszes politikus is úgy fogalmazott, szükség lenne a pedagógusbérek emelésére. Ám amíg a pedagógus-életpályamodell nem változik, addig valódi béremelésről sem lehet szó, így pedig esélytelen, hogy megoldódjon az egyre súlyosabbá váló tanárhiány.

The post Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát first appeared on 24.hu.