:
Breaking News

Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát

Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát
  • 24.hu
  • 03 Dec, 2021
  • Címkék: #

A kormány átírta azt a szabályt, amely alapján megállapítják a  pedagógusok illetménypótlékát. A Magyar Közlönyben megjelent,  Orbán Viktor által aláírt új szabály január 1-jétől érvényes.

A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló korábbi rendelet egyetlen ponton módosul, a

16. § (11) bekezdésében a ?tíz? szövegrész helyébe a ?húsz? szöveg lép.

Mindez azt jelenti, hogy a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozó foglalkoztatottak az alapilletményük 20 százalékának megfelelő ágazati szakmai pótlékra lesznek jogosultak.

A rendelet annak ellenére született meg, hogy a pedagógusok szakszervezetei (PSZ, PDSZ) régóta egyértelművé tették, elfogadhatatlannak tartják a kormány megalázóan alacsony, 10 százalékos ajánlatát, amely nem is az alapbért emeli meg, hanem a pótlékot. Orbán Viktor ennek ellenére egyértelműen sikerként próbálja ezt beállítani.

Magyarország előre megy, nem hátra!

? ismételte meg a Facebook-oldalán, ahol azzal büszkélkedett, hogy jövőre 10 százalékkal emelkedik a tanárok és az óvónők fizetése.

Vérlázító. Előzőleg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete is így minősítette a 10 százalékos ajánlatot sztrájktárgyalásaik után. Jelezték, az alamizsna, egy olyan helyzetben, amikor a legtöbb tanárnak megélhetési gondjai vannak.

Kapcsolódó Egyre több a lék a pedagógusok süllyedő hajóján ? érdemi béremelés nélkül tovább súlyosbodhat a tanárhiány A közelmúltban több fideszes politikus is úgy fogalmazott, szükség lenne a pedagógusbérek emelésére. Ám amíg a pedagógus-életpályamodell nem változik, addig valódi béremelésről sem lehet szó, így pedig esélytelen, hogy megoldódjon az egyre súlyosabbá váló tanárhiány.

The post Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés